Multivac opent Training & Application Center voor Slicing & Automation

Het Multivac Training & Application Center voor Slicing & Automation (TAC) is officieel in gebruik genomen. Bij de ceremoniële opening waren diverse hooggeplaatste gasten aanwezig. Het hart van het splinternieuwe TAC is de afdeling Line Application. Hier werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen. Samen met de klant.

Tailormade lijnen en individuele trainingen
Christian Traumann, joint Group President van Multivac: "We zijn verheugd dat we vandaag ons nieuwe trainings- en toepassingscentrum voor slicing en automatisering officieel kunnen inwijden. In samenwerking met onze klanten zullen we hier nieuwe lijnen ontwikkelen voor het verwerken en verpakken van voedingsmiddelen. Daarnaast zullen we onze servicetechnici en klanten trainen en, last but not least, ons onderzoek en ontwikkeling uitvoeren."

Exacte reproductie van het proces van de klant
"We kunnen onze machines en verwerkingsoplossingen 'live in actie' aan onze klanten laten zien in het nieuwe Applicatiecentrum", voegt Guido Spix, joint Group President van Multivac, toe. "Het is zo ontworpen, dat we de echte productieomstandigheden in de levensmiddelenindustrie exact kunnen reproduceren. Het productspectrum varieert van individuele slicers tot complete lijnen, die verschillende outputcategorieën omvatten. Compleet met verschillende laadoplossingen, verpakkingsmachines, etiketteerders, inspectieapparatuur en doosverpakkingssystemen. Automatiseringsoplossingen van andere industriële toepassingen zijn ook beschikbaar voor proefproducties. Samen met de klant kan Multivac de ideale oplossing ontwikkelen met betrekking tot haalbaarheid, kwaliteit, output en kosteneffectiviteit."

Investering in de toekomst
Het vloeroppervlak van meer dan 17.000 vierkante meter biedt niet alleen productieruimte, maar ook 180 kantoorwerkplekken, een extra bedrijfskantine en een ontvangstruimte, alsmede conferentie- en vergaderruimten die zeer flexibel kunnen worden gebruikt. De werkzaamheden voor de bouw van het pand zijn in het najaar van 2018 begonnen en de investeringskosten bedroegen ongeveer 38 miljoen euro.

Ceremoniële opening
Bij de officiële opening waren Stephan Thomae, lid van de Bondsdag, Alex Eder, hoofdbestuurder van het regionale district Neder-Allgäu, en Beate Ullrich, burgemeester van Wolfertschwenden aanwezig. Na de begroeting door de Group Presidents van Multivac Guido Spix en Christian Traumann is het gebouw gezegend door pastoor Thomas van de parochie Bad Grönenbach en pastoor Michael Kolbe van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Woringen. Vervolgens werden de gasten door het gebouwencomplex rondgeleid. De plechtigheid vond plaats volgens de geldende Covid-richtlijnen.

De Multivac-groep heeft ongeveer 2.300 werknemers in het hoofdkantoor in Wolfertschwenden. De productielocatie in de Allgäu regio in Duitsland beslaat momenteel een totale oppervlakte van 89.000 vierkante meter.

Voor meer informaite:
Multivac
+31 348 43 65 70
munl@multivac.nl 
www.multivac.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven