Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rondleiding door Tummers verrast nieuwe voorzitter branchevereniging FME

De Tummers Groep stelde vorige week haar deuren open voor Theo Henrar, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse ondernemers-organisatie voor technologie FME. De directie verzorgde hierbij een rondleiding waarbij Henrar zijn ogen uitkeek. “Wat een ontzettend mooi maakbedrijf!”, was zijn reactie.

Het bezoek van de kersverse voorzitter maakte deel uit van zijn kennismakingstoer onder de leden van ondernemersvereniging FME. Deze organisatie zet zich in voor het versterken van de positie van de Nederlandse techindustrie. FME gelooft dat deze branche niet alleen helpt bij het oplossen van vraagstukken in de zorg en de energietransitie, maar ook bijdraagt aan een duurzame voedselketen. Een bezoekje aan de Tummers Groep kon daarom niet ontbreken.

Innovatieve oplossingen
Tummers werkt wereldwijd met partners samen voor het leveren van innovatieve oplossingen op maat. Hun productaanbod draait daarbij volledig om duurzame voedselverwerking: Tummers ontwikkelt voortdurend nieuwe technologie op basis van de optimale combinatie van grondstof- en energieverbruik, samen met een zo hoog mogelijke opbrengst en zo min mogelijk product afval.

Internationaal actief
De directie van Tummers bracht Henrar tijdens zijn bezoek op de hoogte van de geschiedenis achter hun bedrijf: Oprichter Fons Tummers startte in 1976 door als machinebedrijf en onderhoudspartner voor de Zeeuwse aardappelindustrie, waarna zijn zoon Erwin diverse functies binnen het bedrijf bekleedde. Bij zijn overname van het familiebedrijf in 2016 werd hij CEO van de Tummers Groep, die nu wereldwijd actief is met drie bedrijven. “Geweldig hoe ze dit bedrijf met hard werk naar een hoger niveau hebben getild”, reageerde de FME-voorzitter.

‘Knap staaltje innovatie’
Theo Henrar sprak met de directie ook over uitdagingen als personeelstekort, een passend beloningsbeleid, de verduurzaming van productielijnen en grondstoffenschaarste op de wereldmarkt. De FME-voorzitter was tijdens zijn rondleiding door de nieuwbouw ook getuige van de nieuwe werkplaats. Daarbij reageerde hij verrast op de geluidsabsorberende muren en plafonds, duurzame klimaatbeheersing en het plan voor een regenwaterreservoir en vijf- tot zeshonderd zonnepanelen: “Dit midden-klein industrieel (mki-) bedrijf liet een knap staaltje innovatie zien!”

Duurzame toekomst
Niet alleen Tummers’ productaanbod, maar ook hun bedrijfsvoering is sterk gericht op innovatie. Zo is een aantal van hun parkeerplaatsen reeds voorzien van elektrische laadpalen en scheiden ze hun afvalstromen zoveel mogelijk. De organisatie gebruikt met het oog op een duurzame toekomst in hun nieuwe pand nergens aardgas meer en Tummers Plaatbewerking gaat de hitte van haar lasersnijprocessen gebruiken om haar gebouwen te verwarmen. “Ik was erg onder de indruk van alles wat ik hoorde en zag”, besloot Henrar na afloop.

Voor meer informatie:
Tummers Food Processing Solutions
+31 (0) 164 61 40 70
info@tummers.nl 
www.tummers.nl

Publicatiedatum: