Minister van Landbouw El Salvador brengt bezoek aan TPC

De minister van landbouw, David Martinez, bezoekt samen met  Ibrajim Bukele en Ambassadeur Carmen Gallardo de Hernandez, The Potato Company in Emmeloord. De reden van het bezoek is de samenwerking die TPC is gestart om de lokale aardappelteelt
in El Salvador een nieuwe impuls te geven. Op dit moment worden er geen aardappelen geteeld in EL Salvador. De eerste TPC-aardappelen zijn inmiddels onderweg naar El Salvador.

Het nieuwe TPC-aardappelras “Salvador” zal er lokaal geteeld gaan worden. Bij het bezoek was eveneens een afgevaardigde van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), mw Ir Lianne Kersbergen, aanwezig. LNV vindt het heel bijzonder dat het Emmeloordse bedrijf dit zonder inmenging van Nederlandse overheden voor elkaar heeft gekregen.

Namens de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) was dhr. Karst Weening aanwezig. De NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst) in Emmeloord werd vertegenwoordigd door dhr Ad Toussaint.
Volgens Gaby Stet van TPC moeten de boeren van El Salvador snel de Emmeloordse aardappelen van TPC gaan telen ter bestrijding van de armoede. Dit is een mooie kans om de mensen een gezonde toekomst te geven!

Voor meer informatie:
Rinske Keuning
The Potato Company
0527-630110
rinske.keuning@tpc.nl 
www.tpc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven