resistent tegen Black Sigatoka

Keniaanse telers krijgen resistente groene bananenrassen

Bananentelers in de Keniaanse districten Embu, Murang'a en Kirinyaga zullen dankzij een partnerschap met onderzoekers van de Kenyatta Universiteit kunnen beschikken over ziektebestendige en hoogproductieve bananenvariëteiten. Dit zal de telers uit deze gebieden in staat stellen om met hun collega's in Kisii en die uit Oeganda en Tanzania te concurreren op de markt voor groene bananen.

De wetenschappers zijn bezig met het vermeerderen en testen van hybride groene bananenvariëteiten die resistent zijn tegen Black Sigatoka, een van de meest verwoestende bladziekten van bananen ter wereld.

Mary Mwangi, onderzoeker aan de afdeling biochemie, microbiologie en biotechnologie van de Kenyatta Universiteit, zei dat Black Sigatoka de fotosynthese vermindert en de vruchtvulling beïnvloedt. "Aangetaste planten produceren kleine vruchten, kleine trossen en hebben een algemene opbrengstvermindering die kan oplopen tot 100 procent bij ernstige aantasting. De vruchten rijpen ook ongelijkmatig en te vroeg, wat ongewenst is voor het koken van bananen en de marktkwaliteit in gevaar brengt," vertelde Mwangi aan the-star.co.ke.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven