Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerechtelijk onderzoek naar Kaufland Polen

Winkelomzet daalt in Noord-Ierland
Uit gegevens van Kantar blijkt dat de foodretail in Noord-Ierland in de 52 weken tot 13 juni met 5,9% is gestegen. In de meest recente 12 weken is de omzet echter met 7,4% gedaald doordat de markt verder is gegroeid ten opzichte van de uitzonderlijk hoge bestedingen in supermarkten op het hoogtepunt van de eerste nationale lockdown.
Bron: kamcity.com 

Portugal: Aqui é Fresco ziet omzet en winst stijgen
Het Portugese onafhankelijke supermarktnetwerk Aqui é Fresco rapporteerde € 437 mln omzet in 2020, een stijging van 12% op jaarbasis. Ondanks de positieve prestaties van de winkels en een bovengemiddelde omzetgroei in het hele netwerk, gaf Carla Estevez toe dat 2020 "een uitdagend jaar" was als gevolg van de aanhoudende pandemie.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Co-op bedrijven beter bestand tegen Covid
Co-op bedrijven zijn beter bestand tegen de economische verwoesting die veroorzaakt wordt door Covid, volgens een nieuw rapport, wat een oproep tot meer overheidsinvesteringen uitlokt onder leiding van CEO van The Co-op, Steve Murrells. The Co-op Economy 2021, opgesteld door de beroepsorganisatie Co-operatives UK, onthult dat co-ops vier keer minder kans hadden om in 2020 failliet te gaan dan bedrijven in het algemeen, ondanks de wereldwijde pandemie. Het aantal co-ops (een diverse sector van bedrijven die eigendom zijn van de leden, van sportclubs tot huisvestingsverenigingen en kredietverenigingen) neemt ook toe in het VK, waarmee een algemene trend van dalende bedrijfsaantallen omgebogen wordt.
Bron: uk.coop 

Kaufland Polen in onderzoek wegens vermeende oneerlijke contractvoorwaarden
Polen's mededingingsautoriteit, UOKiK, heeft een procedure aangespannen tegen retailer Kaufland en beschuldigt de retailer van "oneerlijk uitbuiten" van haar contractuele voordeel wanneer het gaat om het omgaan met leveranciers. In een verklaring zei UOKiK dat het zich richt op twee specifieke contractuele overeenkomsten die Kaufland Polska Markety, de Poolse tak van de Schwarz Group-eigenaar, naar eigen zeggen sluit met leveranciers.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Omzet supermarkten vlak door versoepeling lockdown
De omzet van supermarkten bleef in de 4 weken eindigend op 19 juni nagenoeg onveranderd op -2,4%, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Uit gegevens van NielsenIQ blijkt dat een feestweekend laat in mei, gecombineerd met een korte hittegolf en het begin van Euro2020, heeft geholpen om de afzet van levensmiddelen, die de afgelopen 12 weken vlak bleef (-0,1%), op peil te houden.
Bron: talkingretail.com 

VK: Ocado breidt samenwerking met CitrusAd uit om leveranciers te helpen hun business te laten groeien
Ocado Retail heeft aangekondigd dat het haar samenwerking met CitrusAd uitbreidt. CitrusAd zal een retail media voorstel aanbieden om leveranciers te helpen hun business te laten groeien op de Ocado website. De twee merken zullen gebruik maken van retail media technologie en het leveren van levensmiddelen om nieuwe functies te ontwikkelen die het makkelijker zullen maken voor zowel merken van elke omvang als mediabureaus om hun mediacampagnes te plannen, te kopen en te optimaliseren.
Bron: chargedretail.co.uk 

Coop Zwitserland partnert met Too Good To Go
Coop Zwitserland is een partnerschap aangegaan met de voedingsverspillings-preventiedienst Too Good To Go voor zijn restaurants. Gasten kunnen maaltijden met korting reserveren en afhalen in een Coop-restaurant naar keuze.
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: