Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Bal, Delphy:

“De Appeldag is de netwerkdag voor hardfruittelend Nederland”

Tholen - Door de pandemie heeft het even geduurd, maar donderdag 8 juli is het zover, dan vindt de jaarlijkse editie van ‘De Appeldag’ plaats. "Traditiegetrouw wordt het 'De Appeldag' genoemd, maar het evenement is een netwerkdag voor heel hardfruittelend Nederland en is zeker niet minder interessant voor de perentelers", zegt René Bal, één van de organisatoren van het evenement. De studiedag vindt plaats op Fruitbedrijf van den Brink, Tuurdijk 43 in 't Goy en het programma loopt van 10:00 tot 20:00 uur.

Precisieteelt
De dag die overigens geopend wordt door de burgemeester van Houten, zal in het teken staan van belangrijke ontwikkelingen in de hardfruitsector. Rond de 100 bedrijven staan klaar om bezoekers te informeren over vooruitstrevende methoden en technieken in de teelt. Het zal onder andere gaan over precisieteelt en hoe via dataverzameling met drones en sensoren een boomgerichte teelt gerealiseerd kan worden. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld het verbeteren van bestuiving met bijen, chemische vruchtdunning, nieuwe technieken in de bestrijding van de fruitmot en daarnaast worden er verscheidende nieuwe machines gedemonstreerd zoals de autonome trekker die geheel zonder bestuurder kan opereren. 

Netwerkdag
Vorig jaar kon 'De Appeldag' niet doorgaan doordat Corona roet in het eten gooide. Door de versoepelingen is het gelukkig mogelijk om het dit jaar door te laten gaan. Wel zal de 1,5 meter norm in acht genomen worden en adviseert de organisatie bezoekers om zich vooraf online te registreren om het doorloopproces bij de ingang soepel te doen verlopen. Het evenement dat al jaren wordt georganiseerd is een kans voor telers en bedrijven om met elkaar in contact te komen. "Naast het informatieve aspect is 'De Appeldag' dé netwerkbijeenkomst voor de hardfruitsector bij uitstek, het is gezellig, interessant, iedereen is welkom en toegang en parkeren is gratis", besluit René.

Klik hier om u aan te melden voor De Appeldag

Voor meer informatie:
René Bal
Delphy
+31 (0)6 53 37 50 87
r.bal@delphy.nl  
www.deplhy.nl