Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Intermarché en Netto kopen klasse 2 perzik- en nectarine in

Na hun steun aan abrikozentelers die het slachtoffer waren van de vorst, steunen Intermarché en Netto de fruittelers opnieuw. Deze keer door "Perziken en nectarines uit solidariteit" aan te bieden. Volgens l’AOP pêches et abricots de France is de Franse perzikopbrengst in 2021 met ongeveer 35% verminderd.

Net als bij de abrikozen, ziet de overgrote meerderheid van de perziken en nectarines die door de vorst zijn gespaard, er minder mooi uit. Om deze reden en om verliezen te voorkomen, mobiliseren Intermarché en Netto zich om van verschillende partnertelers hun perziken en nectarines te kopen met een minder fraai uiterlijk, maar die net zo smakelijk zijn.

Minder mooi, maar net zo lekker
Het fruit zal tegen aantrekkelijke prijzen worden verkocht in alle Intermarché- en Netto-winkels in Frankrijk, in speciale bakjes met daarop informatie over het solidariteitsinitiatief. In het kader van dit initiatief zijn de voedingswinkels van de groep Les Mousquetaires van plan om 550 ton door de vorst beschadigde perziken en 1.000 ton door de vorst beschadigde nectarines te kopen.

Contractverlenging voor 3 jaar
Tegelijkertijd en om de partnertelers die het slachtoffer waren van de vorst zichtbaar te maken, denken Intermarché en Netto nu al verder door, wie dat wenst, een verlenging van hun contract voor 3 jaar aan te bieden. “Het is essentieel dat winkels als Intermarché en Netto in tijden van crisis de Franse telers steunen. Met zulke concrete initiatieven willen we hen begeleiden en helpen om deze moeilijke periode te kunnen doorstaan. Dat is onze taak als supermarkt. Sommige sectoren verkeren in grote nood, vooral voor fruittelers. Met dit soort initiatieven hopen we hen de nodige afzetmogelijkheden te bieden om een ​​deel van hun opbrengsten toch te kunnen verkopen.” 

“De actie “Abrikozen uit solidariteit” is een groot succes in de supermarkten. Daarom hebben we besloten om deze ook voor perziken en nectarines op te zetten,” zegt Stéphane de Fontenay van Intermarché.

Voor meer informatie:
www.mousquetaires.com  

Publicatiedatum: