Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS Vegetables Italia heeft een groot assortiment tomatenrassen

De open dag georganiseerd door KWS Vegetables Italia op 23 juni 2021 bij Falcone in Fondi was het eerste officiële evenement van het bedrijf na de overname door Geneplanta, dat al jaren actief is op het gebied van de genetische verbetering van tuinbouwgewassen. Het evenement nam de vorm aan van een heuse tentoonstelling over het rassenassortiment van tomaten.

V.l.n.r.: Samuele Mariani (teler), Alberto Spagnoli (landenmanager), Giuseppe Stilo (teler) en Mario Liuzzo (product development specialist) 

Klik hier om het assortiment te bekijken

De belangrijkste hoofdrolspelers waren de rassen midiplum Lipari F1 en de langwerpige tomaat GNP71271 F1.

“Lipari F1 is een vroegrijpe midiplumtomaat. De plant is sterk, met korte internodiën en een vlezige en regelmatige steel. De tomaten hebben een uitstekende consistentie en houdbaarheid. Ze hebben een intens rode kleur en een brixwaarde van meer dan 7,5”, zegt Alberto Spagnoli, teeltmanager van KWS Vegetables Italia.

“De plant heeft onder meer een uitstekende tolerantie voor apicale rot en andere ziektes, waardoor hij in heel Italië kan worden geteeld. Zo goed zelfs dat hij zich aanpast aan herfst-winteruitplantingen in Sicilië en lente-zomeruitplantingen in de rest van Italië. Lipari F1 heeft een hoge resistentie tegen ToMV:0-2, TSWV, Fol:0-1, Va:0 en Vd:0, en een intermediaire resistentie tegen Ma, Mi, Mj en TYLCV.”

Mario Liuzzo legt uit waarom de teelt van Lipari F1 voordelig is. “Dit ras garandeert de telers continuïteit wat betreft kwaliteit en productie gedurende de hele teeltcyclus. De handelaar waardeert het ras om zijn uitstekende consistentie en zijn veelzijdigheid voor diverse verwerkings- en verpakkingsmogelijkheden. Bovendien eisen de handelaars in Sicilië dat een etiket op het product wordt aangebracht om het van andere te onderscheiden. Hierdoor kan de teler meer geld krijgen voor dit gewas.”

Nunzia Marrocco en Alberto Falcone van het bedrijf Falcone in Fondi

Een andere hoofdrolspeler van het evenement was de langwerpige tomaat (type San Marzano) GNP71271 F1, die wordt gekenmerkt door zijn intens groene kleur wanneer deze onrijp is en een uitstekende rode kleur wanneer hij volledig rijp is. 

Alberto Spagnoli

Klik hier om het assortiment te bekijken 

“Het onderscheidende kenmerk van GNP71271 F1 is de uniforme kleuring en de homogeniteit in de overgang van groen naar rood, waarbij geen kleurgebreken voorkomen. Bovendien is een andere belangrijke factor dat deze tomaat zich goed leent voor verschillende oogstwijzen”, zegt Spagnoli.

“GNP71271 F1 heeft een uitstekende consistentie en houdbaarheid. Hij vertoont ook een hoge resistentie tegen ToMV: 0-2, TSWV, Fol:0,1,2, Va:0, Vd:0, en een intermediaire resistentie tegen Ma, Mi, Mj.”

Teler Alberto Falcone, die als gastheer van het evenement optrad, is positief over deze tomatenrassen. “Ik zou deze tomaten aanbevelen vanwege hun overvloedige productie en kwaliteit, maar ook en vooral vanwege het gemak waarmee ze kunnen worden geteeld, omdat ze geen speciale agronomische praktijken vereisen. Bovendien is de commerciële feedback erg goed.”

KWS Vegetables Italia werkt aan alle belangrijke tomatensoorten voor de Italiaanse markt.

Voor meer informatie:
KWS Vegetables Italia
Via Ponte Taro 26/A
43015 - Noceto (PR) – Italië 
+39 0521 622698
+39 342 0724459 Mario Liuzzo
+39 348 2820247 Alberto Spagnoli
alberto.spagnoli@kws.com
www.kws.com

Publicatiedatum: