Fastfoodrestaurants in de VS, VK, Canada, Duitsland en Frankrijk

Daling in aanbod avocado-kan Chipotle's marges schaden

De marges van de Amerikaanse fastfoodketen Chipotle Mexican Grill zouden een klap kunnen krijgen door de voorspelde daling van de avocadoverschepingen in het volgende kwartaal. De Hass Avocado Board voorspelt een daling van 5,8% op jaarbasis in de avocadoverschepingen tijdens het derde kwartaal. Een kleiner aanbod van avocado's zou de prijzen kunnen doen stijgen en het duurder maken voor Chipotle om zijn guacamole te produceren.

Cnbc.com meldt dat avocado's slechts 5% tot 10% van Chipotle's kostprijs van verkochte goederen uitmaken, maar ze kunnen toch een aanzienlijke impact hebben op de marges van deze horecaonderneming. Een stijging van 10% in de prijs van een avocado kan de winst met 10 tot 12 cent per aandeel drukken in het derde kwartaal.

Chipotle Mexican Grill of beter bekend als Chipotle, is een Amerikaanse keten van fastfoodrestaurants in de VS, in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland en Frankrijk. De restaurantketen is gespecialiseerd in taco's en Mission-burrito's die op bestelling worden gemaakt voor de klant.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven