Nieuwe aandeelhouder Service2Fruit België

Service2Fruit kondigt samenwerking met Coöperatie Fruit Trading Company (FTC) aan om verdere groei van het platform mogelijk te maken.

Emanuel Sluis zegt namens de directie van Service2Fruit: “Na de beslissing om het Service2Fruit platform het komende jaar naar een hoger niveau te tillen, zijn ook de gesprekken met FTC gestart om te kijken op welke manier we de huidige gebruikers nog meer kunnen ondersteunen. Wij hadden Dirk Coucke – directeur van DLV in België en van Coöperatie Fruit Trading Company – twee jaar geleden ontmoet bij een uiteenzetting over de werking van termijncontracten. Wij hadden dadelijk interesse omdat we inzagen welk voordeel dit biedt voor de fruitteler; Het afdekken van de toekomstige prijs van een bepaald volume van zijn  productie tegen een prijs die hoger is dan de productiekosten, waardoor reeds een zeker inkomen gegarandeerd is. Deze termijnmarkt is een opzet van  DLV dat hier al jarenlang ervaring mee heeft in de land- en tuinbouwsector. Wij zijn dan ook blij om Dhr Coucke, bestuurder van FTC als partner in S2F België te mogen verwelkomen. Dat deze samenwerking ook voor FTC veel voordelen biedt is evident."

“Ons gezamenlijk doel is de afzetmarkt voor fruit in België te vergroten. Alleen kan je niks, je moet het samen doen”, aldus Dirk Coucke. “Door deze samenwerking hopen wij deel uit te maken van de groeiplannen van S2F en onze leden te steunen bij het gebruik van dit online afzetkanaal. Bovendien willen we op die manier meer voeling krijgen met de kopers en meer transparantie in de prijsvorming”.

Stefaan Devos was als zaakvoerder van Devos Group blij met de komst van het internet platform S2Fruit. Daarom is hij destijds als eerste partner toegetreden tot het toen pas opgerichte S2Fruit België. Devos Group maakt al jarenlang veelvuldig gebruik van het platform S2Fruit en is inmiddels ook voor het derde jaar ingestapt met de aankoop van termijncontracten. “Gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen in de markt kenmerkt onze bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat het platform van S2F en de termijncontracten van FTC in de toekomst een vast onderdeel gaat vormen in de bedrijfsstrategie van een teler. Als eigenaar van een handelsbedrijf dat zelf ook fruit teelt, bewaart en verpakt, zullen we mee moeten gaan met de veranderingen in de branche en juist de voordelen moeten inzien wat deze nieuwe ontwikkelingen voor ons bedrijf kunnen betekenen", aldus Stefaan Devos.

Service2Fruit gaat aankomend jaar hard inzetten op innovatie van het huidige platform. “We zijn volop bezig de huidige website en functionaliteiten aan te passen, meer kan ik voorlopig nog niet zeggen”, aldus Emanuel.

De participatie van FTC maakt het voor Service2Fruit mogelijk te blijven groeien in de toekomst. Op korte termijn zullen de gesprekken tussen FTC en Service2fruit gaan plaatsvinden in het kader van webdevelopment en het toevoegen van de termijncontracten aan het huidige platform. Daarmee gaat een dringende wens tot een grote onafhankelijk afzetmarkt voor fruit in vervulling.

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 (0)885 321 300
info@service2fruit.com 
www.service2fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven