Astra introduceert schilmachine voor ananas met zachte kern

Astra, een Japanse fabrikant van schilmachines, heeft een nieuwe schilmachine ontwikkeld voor Taiwanese ananas met zachte kern. De Pinneapplator KA-750 schilmachine werd speciaal ontwikkeld met het oog op de groeiende vraag naar Taiwanese ananas. 

Voorgesneden ananas die men in de supermarkt koopt, is geschild en gesneden. De meeste verwerkers maken hiervoor gebruik van een cilindrische snijmachine, waarmee de ananas tegelijk wordt ontkernd en geschild. Op deze manier kunnen in korte tijd grote aantallen worden verwerkt. Het rendement is echter matig en er gaat veel eetbaar product verloren. De meest gebruikte methode in supermarkten is handmatig schillen. Deze methode levert een hoog rendement, maar is tijdrovend en arbeidsintensief. Astra ontwikkelde daarom de KA-750-schilmachine, die onderdeel uitmaakt van haar 'Peel-a-ton'-serie. De KA-750 verhoogt de opbrengsten, is minder arbeidsintensief en levert een uitstekend schilresultaat. 

Hoog rendement
Het speciaal ontwikkelde snijmes past zich aan aan de vorm van de ananas. Het geschilde oppervlak is glad, waarmee oxidatie en wegdruppelen van sap worden beperkt. Het rendement ligt op 55 tot 60% (voor verwijdering van onder- en bovenkant), waarmee de machine bijdraagt aan het beperken van voedselverspilling. 

Eenvoudig te bedienen
Aangezien de machine met enkele simpele knoppen kan worden bediend, is een kwalitatief schilresultaat altijd gegarandeerd, ongeacht het ervaringsniveau van de gebruiker. 

Gemakkelijk te reinigen
De machine werd ontwikkeld voor voedselverwerkende bedrijven en kan geheel met water worden gereinigd. Ieder onderdeel kan zonder gereedschap worden verwijderd om apart te worden schoongemaakt of gedesinfecteerd. Het product past dankzij zijn compacte afmetingen op ieder werkblad en kan na gebruik worden opgeborgen. 

De KA-750-serie gebruikt de stevigheid van de ananaskern om het fruit op zijn plaats te houden. Taiwanese ananas heeft echter een zachtere textuur dan de bekende golden ananas en heeft een eetbare kern. Dit betekende dus dat de Taiwanese ananas niet goed genoeg kon worden gefixeerd. 

Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Astra een nieuw onderdeel dat gebruikmaakt van de harde schil van de ananas om deze te fixeren. Net zoals bij de gewone golden ananas ligt het rendement bij Taiwanese ananas rond de 55 tot 60%. De ananas heeft een eetbare kern, vandaar dat de schilmachine niet over een ontkernfunctie beschikt. De KA-750-serie is zeer goed ontvangen op de Taiwanese markt. De eerste partij machines van dit jaar is nu al uitverkocht. 

Voor meer informatie: 
Ryo Takeshita
ASTRA Inc.
+81 24 541 2444
ryo@e-astra.co.jp
e-astra.co.jp
peel-a-ton.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven