Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emmanuel Schaffner, Verduyn:

"We hebben de ambitie om 1 miljoen bloemkolen te oogsten"

Vorig jaar heeft Verduyn een volledige test uitgevoerd voor de eigen bloemkoolteelt met 20.000 kolen. De test vond eind vorig seizoen in september plaats op verzoek van enkele supermarktklanten. "De test was zo'n succes en de feedback van de klanten was zo positief dat we besloten om 500.000 bloemkolen te telen voor onze klanten in Hauts-de-France," zegt Emmanuel Schaffner, commercieel directeur voor Frankrijk bij Verduyn.

In het licht van dit succes besloot het bedrijf deze actie dit jaar te herhalen. “We beginnen deze week en zullen tot ongeveer begin tot half oktober bezig zijn. We hopen door dit nieuwe economische model voor dit product koploper te worden in Hauts-de-France en hebben het ambitieuze doel om op zeer korte termijn 1 miljoen bloemkolen te telen.”

Het bedrijf is afgelopen weekend begonnen met oogsten. "Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over het seizoen, maar de algemene stemming van de handel is op dit moment vrij rustig. De grootste voldoening komt van de uitstekende kwaliteit van het product." 

Voorlopig reserveert Verduyn de Franse opbrengst exclusief voor de Franse partners, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf, afhankelijk van opbrengsten en de partijen die geschikt zijn voor de afzet, niet openstaat voor andere opties.

Voor meer informatie:
Emmanuel Schaffner
Verduyn
+33 321 73 14 14 
+33 (0)6 12 85 68 37 
emmanuelschaffner@verduyn.fr  
www.verduyn.fr  

Publicatiedatum: