Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe schilmachine voor flespompoenen

Het drukke leven en de volle agenda’s dwingen de consumenten om alternatieven te zoeken voor het bereiden van traditionele maaltijden. Kant-en-klare of snel klaar te maken gerechten zijn de dagelijkse routine geworden. De detailhandel heeft de behoeften daaraan allang onderschept en biedt verschillende oplossingen, te beginnen met vers gesneden groenten en fruit.

Het Italiaanse PND, fabrikant van industriële machines voor de verwerking van groenten en fruit, levert zijn bijdrage aan het kant-en-klare assortiment door voortdurend nieuwe besturingssystemen en nieuwe machines te ontwikkelen die, met een minimum aan afval, een uitstekend rendement kunnen garanderen.

Schilmachine voor pompoenen

Een voorbeeld is de flespompoen, een van de meest gewilde groenten. Dankzij de verwerking voor het kant-en-klare assortiment is deze groente ook buiten het seizoen gewild. De pompoenen worden geschild zonder de kwaliteit ervan op enigerlei wijze aan te tasten. Zo blijft de pompoen mooi en blijven de geur, smaak en voedingswaarden behouden. 

Schilmachine voor pompoenen

De schilmachine voor flespompoenen, mod. PL1D - PL2D - PL4D, kan met één, twee of vier stations worden uitgevoerd en is ook ontworpen voor de verwerking van ananas en meloen.

 

Het gaat om een halfautomatische machine, met manuele belading, voorzien van een elektrisch paneel met twee omvormers. Eén om de omwentelingssnelheid van de pompoen in te stellen en één voor de snelheid van het mes. Een medewerker laadt het fruit in de vooraf bepaalde positie, drukt op de startknop en de verwerking begint. De arm die de pompoen schilt, hoeft niet te worden ingesteld en volgt de vorm, zelfs wanneer de vorm onregelmatig is. De machine kan pompoenen schillen met een hoogte tot 400 mm en een diameter tot 250 mm. Afhankelijk van het gekozen model, kan de machine 4 tot 28 pompoenen per minuut schillen.

De schiller kan worden gecombineerd met een andere machine die de groente in tweeën snijdt.

De machine is vervaardigd van roestvrij staal dat geschikt is voor levensmiddelen. Het is een essentieel materiaal voor de voedselverwerking, om een maximale hygiëne en duurzaamheid op lange termijn te garanderen.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
+39 0818509368
info@pndsrl.it  
www.pndsrl.it 

Publicatiedatum: