Met financiële investering vanuit Nederland

Nieuwe aardappelfabriek in Irak

Duhok is de hoofdstad van het gouvernement Duhok in de Koerdische regio in Irak. Daar heeft de premier van het land, Masrour Barzani, de eerste steen gelegd van een aardappelverwerkings-fabriek, die 500 banen zal opleveren en gebruik zal maken van lokaal geteelde aardappelen.

Barzani hield een toespraak tijdens de ceremonie en zei: "Dit is een grote steun voor ons volk om op zichzelf te kunnen vertrouwen, zodat we niet langer producten uit andere landen hoeven te importeren. Wij willen dat onze regio bekend staat om de kwaliteit van zijn producten."

Het project wordt uitgevoerd door de Like Nest Company, met de hulp van Koerdische en Nederlandse investeerders, en zal na voltooiing 100.000 ton per jaar verwerken. Volgens bronnen is het project 5,8 miljoen euro waard, waarbij de helft van de financiering afkomstig is van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de andere helft van een lokaal Koerdisch bedrijf, Kurdistan Holland Company.

Iraq-businessnews.com meldt dat de minister ook zijn dankbaarheid uitsprak aan de regering van Nederland voor hun investering en samenwerking in de landbouwsector van de Koerdistan-regio.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven