Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SHAFFE richt taskforce op

"Hoe een duurzame AGF-sector er in 2030 zou kunnen uitzien"

SHAFFE, de Southern Hemisphere Association of Fresh Fruit Exporters, heeft een taskforce voor duurzaamheid opgericht om veelvoorkomende uitdagingen in kaart te brengen en strategische aanbevelingen te ontwikkelen voor de vraag 'hoe een duurzame AGF-sector er in 2030 uit zou kunnen zien'. 

Duurzaamheid is tegenwoordig een terugkerend thema in zowel het zakelijke als publieke domein en heeft ook grote impact op AGF-telers en -exporteurs op het zuidelijk halfrond. 

In deze context zal de taskforce duurzaamheid van SHAFFE zich in eerste instantie richten op het identificeren van gemeenschappelijke uitdagingen en het opstellen van specifieke aanbevelingen voor leden en belanghebbenden uit aanverwante particuliere en publieke sectoren. 

De taskforce heeft een concrete tijdlijn opgesteld tot september 2021, voor het opstellen van een eerste conceptversie van het SHAFFE 'white paper', waarin de belangrijkste aanbevelingen voor de organisatie zullen worden omschreven, evenals de toekomststrategie en acties. 

Charif Christian Carvajal, de huidige voorzitter van SHAFFE, en tevens directeur marketing Europa en Azië van de Chilean Fresh Fruit Exporters Association (ASOEX): "We zijn blij dat onze leden gemotiveerd zijn om deel te nemen aan dit belangrijke initiatief en dat de groep bestaat uit ervaren deskundigen uit diverse landen. Dit zal  ongetwijfeld bijdragen aan de uitwisseling van informatie en de toepasbaarheid van de aanbevelingen die door de taskforce worden opgesteld.  

Gabriel Wassermann van het Argentinian Blueberry Committee (Argentinië) zal de groep leiden. Daarnaast zullen Jorge de Souza van Abrafrutas (Brazilië), Ricardo Adonis van de Chilean Fresh Fruit Exporters Association (Chili), Gary Jones van New Zealand Apples and Pears (Nieuw-Zeeland), Paul Hardman van de Citrus Growers Association (Zuid-Afrika) en Marta Bentancur van de Union of Fruit Producers and Exporters (Uruguay hun bijdrage aan de taskforce leveren.

De taskforce zal de komende weken bijeenkomen en heeft hiervoor een routekaart ontwikkeld. Deze omvat een kick-off-meeting met externe deskundigen, die bedoeld is om een indruk te krijgen van de huidige stand van zaken op het gebied van duurzaamheid binnen de sector. Deze zal worden gevolgd door werkvergaderingen die worden gecoördineerd door het voorzittersteam van SHAFFE en Nelli Hajdu, secretaris-generaal van de organisatie. 

Voor meer informatie: 
Nelli Hajdu
SHAFFE
shaffe@shaffe.net 

Publicatiedatum: