Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inzicht is de toekomst van voedselproductie

Agrifood-softwareontwikkelaar KisanHub heeft rapportage- en analysedashboards (Reporting en Analytics) geïntroduceerd om telers gemakkelijk en snel toegang te geven tot bedrijfskritische gegevens met betrekking tot hun toelevereringsketen.

De dashboards verzamelen realtime informatie via het bestaande aanbod aan agridata-oplossingen van KisanHub om een uitgebreid overzicht van de groei van de gewassen, weerberichten, satellietbeelden, voorraadniveaus en contracten te kunnen bieden. 

 

De nieuwe update vervangt spreadsheets en het nodige giswerk en biedt AGF-telers een betrouwbare bron van informatie. Verschillende datasets van telers en klanten worden op één plaats samengevat en bieden praktische inzichten waarmee marges kunnen worden verbeterd, verliezen worden gereduceerd en processen worden gestroomlijnd. 

Commercieel managers, toeleveringsketenanalisten en inkoopteams kunnen deze applicatie gebruiken om betere inkoopbeslissingen te kunnen nemen, met telers en leveranciers samen te werken en de distributie nog zorgvuldiger te plannen.  

De dashboards bieden ook nuttige overzichten van contracten en KPI's zodat alle stakeholders kunnen zien hoe een seizoen verloopt en waar er tekorten of overaanbod dreigen. De ruwe gegevens kunnen worden gedownload voor verdere analyse en rapportages kunnen snel met klanten worden gedeeld om een beter beeld van de voortgang van de contracten te geven of om afwijkingen op het gebied van kwaliteit, opbrengsten of leverdata te verklaren. 

CEO Giles Barker: "Er is momenteel sprake van een enorme 'blinde vlek' tussen het planten en het moment waarop de gewassen het pakstation bereiken. Dit levert risico's en onzekerheden op voor telers, die toch al met kleine marges werken en die moeten beantwoorden aan de strikte eisen van supermarktketens. Aangezien er veel op het spel staat, hebben we onze expertise op het gebied van software en tuinbouw samengevoegd om de AGF-toeleveringsketen voorspelbaarder maken. Met onze nieuwe dashboards kunnen telers nauwkeuriger ramingen maken en beschikken zij over betrouwbare informatie om nog betere voorwaarden te onderhandelen." 

Lisa Beattie, vicedirecteur Product and Engineering, voegt eraan toe: “De steeds grotere nadruk op duurzaamheid en het terugdringen van verliezen is een belangrijk punt van zorg voor telers. Onze nieuwe dashboards maken het mogelijk om eerder in te grijpen in de toeleveringsketen. Door verspilling te beperken en de toeleveringsketen te optimaliseren, kunnen telers blijk geven van hun streven naar verduurzaming."

KisanHub is onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van technologische vernieuwers. Samen delen zij de missie om oplossingen te vinden voor één van de grootste mondiale uitdagingen van deze tijd: Hoe in 2050 een wereldbevolking van 9 miljard kan worden gevoed?   

De nieuwe dashboards zijn sinds 1 juni 2021 beschikbaar voor klanten van KisanHub. Andere datamodules zijn Monitor, Inventories, Quality en Supply. 

Voor meer informatie: 
KisanHub
+44 1223 276907
hello@kisanhub.com
www.kisanhub.com

Publicatiedatum: