Suggestie gedaan om leger in te zetten

Britse foodretail opnieuw op de proef gesteld door chauffeurstekort

Het Britse tijdschrift The Grocer, gewijd aan de afzet van levensmiddelen, maakt melding van producttekorten in de conveniencehandel, met name aan de drankkant, nu de crisis rond de vrachtwagenchauffeurs samenvalt met de heropening van cafés en restaurants, het warme weer en de UEFA Euro 2021.

"Het probleem verspreidt zich als een lopend vuurtje. Morrisons is er op het laatste moment in geslaagd de annulering van groothandelsleveringen te voorkomen, maar de chauffeurstekorten hebben nu gevolgen voor de levering aan supermarkten, waarbij een groeiend aantal leveringen van versproducten wordt geannuleerd, terwijl de voedingsverspilling sterk toeneemt ,omdat de leveringen gericht zijn op het aanvullen van de supermarkten", aldus het artikel.

Ken Murphy van Tesco, de grootste supermarkt van Groot-Brittannië, heeft toegegeven dat zijn bedrijf "hard" moet werken om het tekort op te vangen, terwijl sommige groothandelaren zeggen dat ze al een crisispunt hebben bereikt.

Volgens Fpcfreshtalkdaily.co.uk is het niet verwonderlijk dat de Federation of Wholesale Distributors (FWD) oproept om legerchauffeurs stand-by te houden om kwetsbare gemeenschappen te beschermen waar voedingsleveringen in gevaar zijn. Volgens de Federatie zijn leveranciers van versproducten nu al gedwongen hun groenten en fruit te dumpen, omdat er te weinig chauffeurs zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven