Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
T&G Global

Nieuw-Zeelandse appelexporteur boekt fors meer winst

T&G Global hield op woensdag 23 juni haar 100e Algemene Vergadering van Aandeelhouders, waarin het boekjaar 2020 werd geëvalueerd en inzicht werd gegeven in de economische vooruitzichten voor de komende zes maanden. Ook werd het dienstverband van de scheidende voorzitter gevierd en zijn opvolger verwelkomd.

Financiële hoogtepunten waren onder meer het feit dat de onderneming een sterk winstresultaat boekte, ondanks de onzekerheid en uitdagingen als gevolg van Covid-19. T&G rapporteerde een stijging van de totale inkomsten van € 1,1 mld, van €1 mld in 2019, evenals een stijging van de winst na belastingen tot €13,9 mln, van € 5,5 mln in het jaar daarvoor.

De scheidende voorzitter van T&G, professor Klaus Josef Lutz, zegt dat de resultaten verheugend waren in een tijd van internationale onzekerheid en volatiliteit op de wereldmarkten.

Professor Lutz verlaat zijn rol als voorzitter van T&G na negen jaar aan het roer te hebben gestaan en sprak vandaag over de positie van de onderneming nu en in de toekomst.

"Het strategische werkprogramma dat T&G de afgelopen negen jaar heeft uitgevoerd, is immens geweest. Door de verkoop van activa die niet tot de kernactiviteiten behoorden mogelijk te maken, kon opnieuw worden geïnvesteerd in groeiactiviteiten, wat heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van nieuwe plantenvariëteiten en genetica van wereldklasse, de herontwikkeling van boomgaarden en de invoering van de modernste technologie en automatisering."

Benedikt Mangold, de nieuwe voorzitter, staat aan het hoofd van BayWa's Global Produce divisie en heeft eerder bij T&G gewerkt. Hij zegt vereerd te zijn met zijn benoeming tot voorzitter.

Mangold: "Er is internationaal een onverminderde vraag naar versproducten van hoge kwaliteit, en dit creëert een ongelooflijke kans voor zowel T&G als BayWa's Global Produce business."

Gareth Edgecombe, directeur bij T&G: "De verheugende financiële resultaten van 2020 zijn het resultaat van uitstekend teamwerk en een voortdurende transformatie om onze onderliggende prestaties te verbeteren." 

Gareth gaf ook commentaar op de vooruitzichten voor het boekjaar 2021. "Terwijl we dachten dat 2020 een moeilijk jaar was, lijkt 2021 een nog grotere uitdaging te worden. Het was een moeilijke start van het seizoen voor onze appelbusiness, met ongunstige weersomstandigheden in Nelson die een aanzienlijk deel van onze eigen oogst en die van onze telers hebben beïnvloed."

"Tegelijkertijd blijven de gevolgen van Covid-19 een aantal uitdagingen met zich meebrengen, waaronder een tekort aan seizoensarbeiders en verstoringen in het hele wereldwijde logistieke systeem."

"Ons team heeft een prestatie geleverd door gedurende het seizoen meer dan 950 Nieuw-Zeelanders aan te werven om te werken naast een beperkt aantal seizoensmedewerkers. Op het hoogtepunt van het seizoen kwamen we echter nog steeds zo'n 300 mensen per dag tekort, waardoor we sommige producten, waaronder exportappelen, ongesorteerd moesten laten."

"Verder hebben onze binnenlandse T&G Fresh-activiteiten in een moeilijke omgeving moeten opereren en het team is goed op weg om deze uitdagingen aan te pakken, evenals het leveren van grotere synergiën van onze overname van Freshmax NZ Limited in 2020."

Voor meer informatie:
Adrienne Sharp
T&G Global
+64 27 801 5534
Adrienne.sharp@tandg.global
tandg.global

Publicatiedatum: