Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bloemkool, broccoli en witlof

Aantal vollegrondstelers The Greenery wil verkoop zelf ter hand nemen

Tholen - Een aantal grotere telers van bloemkool, broccoli en witlof hebben aangekondigd uit te treden bij The Greenery. Dat melden ingewijden. Het plan van de telers is om vanaf volgend jaar zelf de verkoop op te gaan pakken vanaf DC Tolpoort. De initiatiefnemers hebben afgesproken voorlopig niets te melden aan de pers over het initiatief.

Desgevraagd geeft een woordvoerder van The Greenery de volgende reactie op de ontwikkelingen: "Met alle veranderingen die we als keten doormaken, zijn we als The Greenery en coƶperatie Coforta continu met onze telers in gesprek om de juiste vorm van samenwerking met elkaar te vinden. Hierbij behartigt de coƶperatie Coforta zo goed mogelijk de belangen van al haar leden."

"Daarbij bestaat er voor telers ieder jaar de mogelijkheid om per 1 juli aan te geven of men aan het einde van het jaar wil uittekenen. Na deze datum vinden er gesprekken plaats over de toekomstige vorm van samenwerken. Dit kan leiden tot herroeping van de uittekening, maar ook tot een andere vorm van samenwerking zonder lidmaatschap. Ook dit jaar zijn we met telers, waaronder enkele vollegrondstelers, in gesprek over hun lidmaatschap en de vorm van samenwerking. Aan het einde van het jaar is hier duidelijkheid over."