Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Record kers van 41 mm

Als je niet alleen grote, maar ook recordbrekende kalibers wilt, heb je het juiste ras en het juiste trainingssysteem nodig. En misschien zelfs wel een verloren jaar vanwege de vorst. Dankzij deze manieren van opereren, blijft het Italiaanse Salvi Vivai kersen op de markt brengen met bewonderenswaardige eigenschappen. De kersen wegen 23, 26, 28 gram met een gemiddelde kaliber van 32 tot 36 en pieken van meer dan 40.

Bekijk alle foto's hier. 

Na de records die in eerdere seizoen zijn gevestigd, zijn er dit jaar dus nog meer records te vestigen. Een kers van het Sweet Stephany ras, afkomstig uit de experimentele kersenboomgaard van het bedrijf in Runco di Portomaggiore (Ferrara), noteerde een gewicht van 26,45 gram, waarmee het vorige wereldrecord van 23,93 gram werd gebroken. En tijdens de technische dag op 18 juni 2021 heeft Sara Vitali een Sweet Saretta kers van meer dan 27 gram laten zien met een grootte van 41 mm.

Tijdens die dag sprongen de rassen van de groep Sweet er echt uit. Deze zijn in de loop der jaren geselecteerd met het onderzoekswerk van het team van professor Stefano Lugli. Het veredelingswerk wordt nog steeds uitgevoerd door de Universiteit van Bologna.

Silvia Salvi in het midden met het certificaat van Guinnes

“Innovatie is de basis van de evolutie van elke onderneming. Zo hebben we dit resultaat bereikt. Het gaat om rasinnovatie: onderzoek en experimenteren is altijd een sterk punt geweest van Salvi Vivai”, zegt Silvia Salvi.

“Onze partnerschappen met onderzoeksinstellingen zijn daar het bewijs van. Ook doen we aan procesinnovatie en wij proberen altijd voorop te lopen bij de productieprocessen, door gebruik te maken van de middelen die de technologie ons ter beschikking stelt. De investering in precisielandbouw is daar een voorbeeld van. Fundamenteel voor dit alles is innovatie bij de selectie, maar ook bij de ontwikkeling van het menselijk kunnen. Als je niet investeert in de mensen die het bedrijf vormen, zal er nooit een evolutie mogelijk zijn.”

“Het Guinness World Record voor de zwaarste kers ter wereld is met zijn 26,45 gram een van onze meest opvallende prestaties. Wij willen elke dag uitstekende kersen op de markt brengen en we zien de planten groeien die deze kersen voortbrengen. Dat is waar we het voor doen”, besluit Silvia.

Voor meer informatie:
Silvia Salvi
Società Agricola Salvi Vivai s.s. 
Via Bologna, 714
44124 Ferrara - Italië
+39 0532 785511
info@salvivivai.it
www.salvivivai.it 

Publicatiedatum: