Aldi opent zijn grootste vestiging in Denemarken

Britse supermarktomzet daalt door heropening horecagelegenheden
De omzet van Britse supermarkten daalde in de 12 weken tot 13 juni met 1,6% j-o-j omdat de heropening van de horeca de uitgaven bij de supermarkten weghaalde naar de cafés en restaurants in het land, zo bleek uit gegevens van de sector. Marktonderzoeker Kantar verklaarde echter dat de omzet in de periode nog steeds € 3,8 mld hoger was dan in 2019 voordat de pandemie toesloeg.
Bron: reuters.com 

VK: 'Quick commerce' supermarktkanaal nu € 1,6 mld waard
Het nieuw opkomende 'quick commerce'-kanaal, dat voeding en boodschappen in minder dan een uur bij de consument bezorgt, is momenteel €1,6 mld waard, zo blijkt uit een nieuw rapport van IGD. Het onderzoek naar de omvang, reikwijdte en groei van het nieuwe kanaal onthult ook dat de geschatte omvang zal groeien tot € 3,8 mld in het Verenigd Koninkrijk alleen. "Snelle levering, of 'quick commerce' zoals het nu wordt genoemd, bestaat al enige tijd, maar Covid-19 heeft duidelijk zijn expansie gekatapulteerd tot het punt waarop het een kanaal op zich is geworden," zegt Simon Mayhew van IGD.
Bron: kamcity.com 

VK: Jisp introduceert 'last mile delivery'-samenwerking in gemakssector
Gemakswinkel-app Jisp gaat een samenwerking aan met Zoom 1hr Delivery om retailers te voorzien van een vloot chauffeurs voor het last-mile fulfilment initiatief. Winkeliers kunnen nu hun producten bij hun klanten laten bezorgen zonder dat ze de winkel hoeven te verlaten, nieuwe chauffeurs hoeven aan te nemen of voertuigen hoeven aan te schaffen.
Bron: kamcity.com 

De onvermijdelijke opkomst van discountketens in het VK
De Britse discountmarkt zal volgens GlobalData volgend jaar met 36,1% groeien tot € 37,9 mld. De komst van de Duitse discounters Aldi en Lidl naar het VK heeft een ware chaos veroorzaakt voor de grootste Britse supermarkten. De vier grote supermarkten, Tesco, Asda, Sainsbury's en Morrisons, worden bedreigd door de komst van Aldi en Lidl, die hun marktaandeel inperken door hun eenvoudige boodschappen die een generatieverschuiving in de retailpatronen teweegbrengen.
Bron: retailgazette.co.uk 

Noorse mededingingsautoriteit sluit onderzoek naar aankoopprijzen af
De Noorse mededingingsautoriteit heeft aangekondigd dat zij haar onderzoekzaak naar inkoopprijzen tegen Norgesgruppen, Orkla en Mondelēz heeft afgesloten. Het onderzoek, dat in november 2019 van start ging, bracht aanzienlijke verschillen aan het licht in de inkoopprijzen van de supermarktketens, waarbij Norgesgruppen betere voorwaarden kreeg van leveranciers dan haar concurrenten Coop en Rema 1000.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aandelenkoers Morrisons stijgt 28% na overnamebod
De koers van het aandeel Morrisons is met 28% gestegen nadat een Amerikaanse private equity-onderneming een bod uitbracht om de supermarktgroep voor € 6,4 mld te kopen. Het aandeel sloot maandag op € 2,66, net onder de €2,68 per aandeel die Clayton Dubilier & Rice voorstelde. De raad van bestuur van Morrisons heeft het bod verworpen met de opmerking dat het "een aanzienlijke onderwaardering" inhield van het bedrijf "en zijn toekomstperspectieven". Er wordt echter gespeculeerd dat deze stap anderen ertoe kan aanzetten een bod uit te brengen op de groep.
Bron: bbc.com 

Denemarken: Aldi opent zijn 'grootste' vestiging
Aldi Denemarken heeft aangekondigd dat het op 25 juni zijn grootste winkel in het land zal openen in Næstved op het eiland Seeland. De nieuwe winkel wil volgens de retailer 'de nieuwe Aldi' laten zien en is verspreid over 1.455 m2.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven