In juli start in Groot-Brittannië de eerste National Berry Month

De eerste National Berry Month, die gewijd is aan het vieren van de populairste bessen van Groot-Brittannië, komt er aan. Gedurende de hele maand juli zullen British Summer Fruits en Love Fresh Berries, de campagne die de seizoensgebondenheid van Brits zacht fruit viert, de Britse zachtfruitsector in het zonnetje zetten.

Op dit ogenblik is de Britse bessensector met €1,9 mld meer waard dan ooit. De nationale vraag naar zachtfruit lijkt ook niet af te nemen; in de afgelopen 12 maanden kochten de Britten niet minder dan 239,2 ton zachtfruit.

De maand zal in het teken staan van een hele reeks recepten, tips over bessen en gezondheidsvoordelen. Elk recept zit boordevol  natuurlijke smaken en laat de veelzijdigheid van elke Britse bes zien.

Lovefreshberries.co.uk citeert Nick Marston, voorzitter van British Summer Fruits, de brancheorganisatie die 95% van de bessen vertegenwoordigt die aan Britse supermarkten worden geleverd, als volgt: "De Britse bessensector is een essentiële economische pijler in Groot-Brittannië en heeft nu een waarde van € 1,9 mld, waarbij de uitgaven in de 12 maanden vanaf maart vorig jaar met bijna 10% zijn gestegen."

"De sector is niet alleen goed voor de gezondheid van onze economie, maar ook voor de gezondheid van de natie. Bessen zijn een uitstekende leverancier van vitamine C en hebben belangrijke antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. National Berry Month is het perfecte moment om het Britse zachtfruit te vieren en de vele voordelen ervan te plukken met lekkere nieuwe recepten en zomerevenementen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven