Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enes Ozkan over de start van Aragones International:

"Wij willen graag zoveel mogelijk Turkse en Marokkaanse producten representeren op de wereldmarkt"

Tholen - Na vijf jaar bij een logistiek dienstverlener te hebben gewerkt, is Enes Ozkan gestart met een eigen onderneming: Aragones International. Met ondersteuning van zijn vader en broers richt hij zich voornamelijk op de import van Turkse en Marokkaanse AGF.

"Bij LBP heb ik mijn passie voor groenten en fruit ontwikkeld. Ik vond het tijd om mijn dromen waar te maken. Met mijn roots was de link met de Turkse producten snel gelegd. Ik beheers de taal en we hebben veel contacten met lokale telers. Dat maakt het ook zo aantrekkelijk om te gaan ondernemen in Turkije", aldus Enes.

Hij werkt momenteel vanuit huis, omdat hij de komende drie maanden voornamelijk in Turkije en Marokko zal verblijven om zo het proces beter te leren kennen en te beheren. "Mijn broer heeft een kantoor in Zweden, we hebben in Turkije ook een afdeling en in Marokko hetzelfde. Maar het doel is om een hoofdkantoor binnenkort te openen in Nederland. De opslag besteden we liever nog uit."

Hoge verwachtingen Turkse granaatappelen
"We zijn volop bezig om ons seizoen af te trappen met kersen, druiven en steenfruit. Dat zal ongeveer twee maanden duren. Vervolgens willen we in september starten met granaatappelen uit Turkije, waar we hoge verwachtingen van hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we een hoge kwaliteit zullen leveren aan onze klanten voor een redelijke prijs. Voornamelijk Hicaz variƫteit met aanvulling van Wonderful granaatappels. Dit zal - als alles meezit - ongeveer tot januari/februari duren, als alles mee zit. Citrus vanuit Turkije, kunnen we bijna het hele jaar rond aanbieden."

We werken met vaste telers en partners in zowel Turkije als Marokko, waar we producten van afnemen, dus in principe direct van de bron.  Ook hebben we een kleine percentage aan eigen grond, dit willen we komende jaren flink uitbreiden. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit met GlobalGAP-certificering. Op dit moment verloopt de teelt goed in Turkije. De eerste kersen zijn al geplukt en de kwaliteit ziet er heel goed uit. De prijzen waren in het begin aan de hoge kant, maar op dit moment is de prijsverhouding stabiel."


Enes Ozkan

Aardbeien en Hass avocado's uit Marokko
Vanuit Marokko zullen we voornamelijk aardbeien en Hass Avocados ontvangen. Ongeveer rond oktober zijn we van plan om te beginnen met aardbeien, dit zal ongeveer drie tot vier maanden duren. Vanaf januari willen we beginnen met Hass avocado's, dit kan tot maart/april duren als alles mee zit", vertelt Enes. "Dit en volgend jaar zullen de volumes vanuit Marokko nog beperkt zijn, omdat we ons er nog aan het oriĆ«nteren zijn." 

"Voor de afzet ligt op dit moment onze volle focus op de Scandinavische markt, de overige Europese landen en de Russische markt. Wij willen het verschil maken, door korte lijnen te hebben met zowel de klanten als de telers. Onze missie is duidelijk. Wij willen graag zoveel mogelijk Turkse en Marokkaanse producten representeren op de wereldmarkt en graag de erkenning krijgen, die onze producten verdienen."

"Uiteindelijk is ons doel om uit te groeien tot een stabiel bedrijf dat dagelijks levert aan de grote supermarktketens. Als we vijf jaar verder zijn hoop ik dat we onze eigen productiecapaciteit flink hebben uitgebreid en dat we investeren in verschillende producten, zodat we grotere volumes kunnen im- en exporteren", besluit Enes.

Voor meer informatie:
Enes Ozkan
Aragones International
+31 6 36 31 87 45
sales@aragones.nl