Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 24 juni 2021 – 15:00-17:00 uur

AGF-handel en verslogistiek van de toekomst: sneller, slimmer en goedkoper?

Steeds sneller, slimmer en goedkoper. Dit is de paradoxale uitdaging in de logistiek van de foodsector. Hoe gaat de AGF-handel met deze uitdaging om? Om die reden wordt het nieuwe platform “Digital Food Logistic” gelanceerd om jaarrond slimme partners en klanten te vinden en te matchen. 

Netherlands Business Support Office in Frankfurt, LIOF en Oost NL organiseren 24 juni een webinar rondom dit thema in samenwerking met Deutscher Fruchthandelsverband en GroentenFruit Huis. Een aantal Duitse en Nederlandse bedrijven delen hun ervaringen over digitalisering in de verslogistiek.

De foodsector vormt een belangrijke gemeenschappelijke deler binnen de Nederlands-Duitse economische betrekkingen. Digitalisering van de voedingslogistiek speelt daarin een grote rol. De term data-driven logistics geeft uitdrukking aan het belang van "data-driven" besluitvorming, een voorwaarde voor een succesvolle transitie naar een emissievrij en concurrerend logistiek systeem. 

Op dit terrein liggen kansen voor verdere Nederlands-Duitse samenwerking en dus ook kansen ondernemers. Er ligt een grote uitdaging om met alle veranderingen binnen de voedingslogistiek om te gaan. Denk hierbij aan de snel veranderende vraag, breder bereik en focus op duurzaamheid maar ook aan toenemende schaarste op bijvoorbeeld personeelsgebied en beperkingen vanuit de infrastructuur. Slimmere ketenregie in combinatie met steeds hogere eisen (sneller, duurzamer, met minder middelen) leunt op digitalisering van informatie.

Voor meer informatie:
Drs. Jochem Wolthuis
Agrofoodmakelaar Duitsland go4export / Oost NL
jochem.wolthuis@oostnl.nl 

Publicatiedatum: