Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookprijs blijft hoog en vertoont geen tekenen van daling

Uit officiële cijfers blijkt dat, als gevolg van de waardestijging van de Chinese yuan, de Chinese knoflookexport in het eerste kwartaal van 2021 met 1,83% is gedaald in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. China heeft in de periode tussen januari en april van dit jaar ongeveer 510.000-610.000 ton knoflook geëxporteerd, terwijl vorig jaar in dezelfde periode 520.000-570.000 ton knoflook werd geëxporteerd. De gegevens voor mei zijn nog niet bekendgemaakt, maar de voorspellingen zien er niet goed uit. De belangrijkste reden voor de daling van de knoflookexport in het eerste kwartaal is de stijgende prijs van knoflook. De huidige prijs van gewone gemengde knoflook bedraagt ongeveer € 0,59- € 0,64/kg, terwijl dezelfde knoflook in juni vorig jaar slechts ongeveer € 0,26 - €0,28/kg kostte. Dat is een stijging van 128,57%. De hoge prijs zet de Chinese knoflookexport enorm onder druk.

Annie Chen, verkoopmanager bij Jining Fenduni Foodstuff: "De waardestijging van de Chinese yuan heeft een impact op de Chinese knoflookexport, maar uit onze analyse blijkt dat de impact relatief klein is. De Chinese yuan stijgt nog steeds, maar de stijging is veel trager dan in april en mei. De piekperiode van de Chinese knoflookexport begon officieel begin juni, maar de export was veel kleiner dan vorig jaar omdat de transportprijs buitengewoon hoog is. Uiteindelijk kan de prijsstijging van de exportknoflook de daling van de export niet goedmaken. Dat is de reden waarom de totale exportwaarde daalde in vergelijking met vorig jaar." 

De kosten voor het planten van knoflook zijn in 2021 sterk gestegen. Dit omvat landhuur, gewasbeschermings- en verbeteringsmiddelen en arbeidskosten. Dat is de reden waarom de prijs van Chinese knoflook dit jaar is gestegen. Exportbedrijven worden geconfronteerd met de stijgende kosten van grondstoffen, de toenemende kosten van verlading en de opwaardering van de Chinese yuan. Bovendien werpt de pandemie nog steeds hinderpalen op voor de wereldwijde distributie en het tekort aan scheepscontainers drijft de prijs van het vervoer nog verder de hoogte in. Exportbedrijven zien hun winstmarge met de dag kleiner worden.

Annie Chen: "Veel landen over de hele wereld hebben de verspreiding van Covid-19 aanzienlijk vertraagd. Sommige landen versoepelen hun lockdownmaatregelen al tot op zekere hoogte, vooral in Europa. Dit opent ruimte voor de marktvraag. Aanvankelijk was de marktprijs van knoflook extreem hoog en konden de afnemers niet omgaan met deze situatie, maar na een periode van marktaanpassingen hebben de afnemers zich nu aangepast aan de nieuwe prijs. Dat is de reden waarom de export nu weer langzaam toeneemt."

Jining Fenduni Foodstuff exporteert momenteel knoflook voornamelijk naar Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Het bedrijf exporteert witte knoflook, hoofdzakelijk kleine witte knoflook, en paarse knoflook, hoofdzakelijk grote paarse knoflook.

Voor meer informatie:
Annie Chen - Sales manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype ID: fenduni5
+ 86 18678710377  
annie@china-garlic.com
www.garlics.com  
www.china-garlic.com 

Publicatiedatum: