Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutco:

"We rekenen op een stijgende afzet van onze mango's"

De coronapandemie laat nog steeds haar sporen na, want zelfs een groot en wereldwijd actief bedrijf zoals het Zwitserse Frutco blijft niet gespaard van de gevolgen van de pandemie. "Contracten voor de lange termijn afsluiten is moeilijk, aangezien de gehele toeleveringsketen door corona is veranderd", aldus Frank Hofer, CEO van Frutco. Door de lockdown kwam het tot een vertraging van zes maanden bij de productie, aangezien machines bijvoorbeeld niet opgesteld konden worden en technici niet mochten reizen. Ondanks deze vertraging hoefden klanten niet op hun leveringen te wachten, aangezien Frutco een groot magazijn voor bananenpuree in Nederland bezit. 

Daar komt nog bij dat een groot deel van de mango-oogst uit India, die ook aan Frutco geleverd wordt, door een cycloon die daar woedde verwoest werd. Mango's uit Peru en Mexico staan ook in de coulissen te wachten in afwachting van aanbiedingen uit India. Desondanks rekenen Frank Hofer en Claudia Lauener Hofer, COO van Frutco, op een stijgende afzet van hun mango's. Dit succes kan nog worden uitgebreid voor andere exotische vruchten zoals guaves en avocado's.


Bananenfabriek in Colombia (foto: Frutco)

Nieuwe bananenfabriek in Colombia
Frutco heeft bovendien ook een nieuwe fabriek in het Colombiaanse Urabá. Rondom deze fabriek bevinden zich veel bananenteelt-bedrijven, die de verwerking van bananen bevorderen. 60% wordt gebruikt voor de verwerking tot babyvoeding. "We houden ons daar bezig met gecontroleerde teelt en kunnen de capaciteit van 24.000 ton naar 40.000 ton verhogen," aldus Frank. "Vast staat, dat avocado's als volgende verwerkt zullen worden."

100% duurzaamheid tegen 2030
Frutco is onder andere lid van de Sustainable Juice Covenant en heeft zichzelf ten doel gesteld om tegen 2030 100% duurzaam te zijn. Claudia: "We kunnen veel fruit uit de eigen teelt betrekken. Voor veel multinationale bedrijven is het belangrijk dat wij als hun leverancier ons eveneens inzetten voor de agenda van 2030, zodat wij hen kunnen ondersteunen bij hun inspanningen om tegen 2030 100% duurzaam te zijn." 

Volgens Claudia hebben de meeste bedrijven waarmee Frutco samenwerkt sowieso al eigen duurzaamheidsdoelen gesteld: "Wanneer men tegenwoordig met multinationals praat, draait 50% van de gesprekken om het thema duurzaamheid."     

Levensmiddelen uit bananenvezels
Duurzaamheid hangt voor Frutco ook samen met het gebruik van een product in z'n geheel. Claudia: "30.000 ton bananenschillen liggen er bij ons in de fabriek. Hier zullen we vezels van maken die aan verschillende levensmiddelen toegevoegd kunnen worden zoals bijvoorbeeld vlees, bakkerijproducten, et cetera."

Eind januari 2021 had Frutco aangekondigd samen te gaan werken met Fooditive om uit bananenresten zoetstof te produceren. Deze samenwerking werd echter voortijdig beëindigd. De zoetstofproductie waaraan men begonnen was zal echter desondanks voortgezet worden.

Voor meer informatie: 
Frutco AG 
Weite Gasse 26
CH-5400 Baden, Zwitserland
+41 62 849 99 60
info@frutco.ch
frutco.ch  

Publicatiedatum: