Onderzoek richt zich op meloenen uit Honduras en Costa Rica

Aantal slachtoffers Salmonella-uitbraak door meloenen verdubbeld in VK

Het aantal slachtoffers van de Salmonella-uitbraak in het VK, die gelinkt is aan meloenen, is bijna verdubbeld. De Food Standards Agency (FSA) en Public Health England (PHE) onderzoeken het incident nu 99 mensen sinds april ziek zijn. Eerder was al bekend dat 52 mensen in het land ziek waren. Het onderzoek richt zich op de toeleveringsketen van galia-, Cantaloupe- en honingmeloenen uit Honduras en Costa Rica.

De FSA werkt samen met handelsverenigingen en detailhandels-bedrijven om informatie te krijgen die relevant is voor de uitbraak. Een snelle stijging van het aantal bevestigde besmettingen deed zich voor in de week die begon op 24 mei. In een eerste advies van het FSA werd gewaarschuwd voor het consumeren van hele meloenen uit Brazilië, maar uit verder onderzoek, waaronder een analyse van de voedselketen en testen, is gebleken dat het onwaarschijnlijk is dat het product uit Brazilië hierbij betrokken is.

Sinds eind mei zijn ook 11 andere landen getroffen door dezelfde uitbraakstam van Salmonella Braenderup. Er zijn patiënten gemeld in Denemarken, België, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden, Canada en Zwitserland.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven