Morrisons wijst overnamevoorstel af

VK: Tesco breidt snelle bezorgservice van één uur uit naar Londen en Bristol
Tesco heeft zijn Whoosh-één-uurs bezorgdienst uitgebreid naar Londen en Bristol, nadat topman Ken Murphy plannen had aangekondigd om Tesco om te vormen tot een meer digitaal bedrijf. De foodretailer breidde zijn één-uursdienst-verlening uit van één winkel in Wolverhampton tot elf Express-winkels in Londen en Bristol. Murphy zei dat de proef Tesco "een aantal zeer interessante gegevens" heeft opgeleverd.
Bron: retailgazette.co.uk 

VK: Sainsbury's kampt met tekort aan salades in Devon
Sainsbury's supermarkten rond Torbay, en sommige winkels in Devon, hebben te maken gehad met een tekort aan salades, waarbij de schappen tot 2 weken lang leeg zijn geweest. Zowel de winkel in The Willows in Torquay als een winkel in Newton Abbot hebben te kampen gehad met een tekort aan verpakte salade. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van het tekort is.
Bron: plymouthherald.co.uk 

Morrisons verwerpt bod van € 6,4 mld van Amerikaanse private-equityfirma
Morrisons heeft een overnamebod van € 6,4 mld van de Amerikaanse private equity firma Clayton, Dubilier & Rice verworpen. De op drie na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk, met 118.000 werknemers, zei dat het bod het bedrijf "aanzienlijk onderwaardeert". CD&R, waarvan voormalig Tesco-baas Sir Terry Leahy adviseur is, bevestigde dat het een formeel bod overweegt na weekendspeculaties over zijn plannen in de media. Het Amerikaanse bedrijf heeft eerder geïnvesteerd in de discountwinkelketen B&M, waaraan het meer dan € 1,16 mld heeft verdiend.
Bron: bbc.com 

Shoptalk Europe vindt in ExCeL Londen plaats van 6 tot 8 juni 2022
Shoptalk, de toonaangevende Amerikaanse conferentie voor de retail-, kruideniers- en fast moving consumer goods (FMCG) sector, heeft zijn wereldwijde uitbreiding aangekondigd met de nieuwe start van Shoptalk Europe. Shoptalk Europe vindt plaats in ExCeL London van 6 tot 8 juni 2022 en zal een platform bieden voor het volledige Europese retail ecosysteem om samen te komen en de toekomst van de retail opnieuw uit te denken.
Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven