Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flevoland lanceert Regionale Alliantie Korte Keten

In Flevoland is de Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland gelanceerd. Het doel is om Flevolanders meer voedsel van dichtbij te leveren. Om dit te realiseren ondersteunt de alliantie ondernemers bij het oprichten van een korte voedselketen. Naast een eerlijke prijs voor de teler, de milieuwinst door de korte reisafstand, is het fijn om te weten waar eten vandaan komt.

Voedingsbodem voor innovatie
“De korte keten is een belangrijke voedingsbodem voor innovaties, waar men in het gehele voedselsysteem van kan leren. Zo levert de korte keten een bijdrage aan een beter verdienmodel, verbinding tussen teler en consument, en de slimme logistiek. De ontwikkeling van nieuwe, transparante voedselketens speelt in heel Europa - zie ook de Green Deal From Farm to Fork strategie van de Europese Commissie,” aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Landbouw en smaak van Flevoland
Provincie Flevoland is een belangrijke landbouw provincie. Door kennis te delen, te innoveren en te experimenteren gaat de provincie de basis leggen voor Flevolandse korte keten ondernemers. Op deze manier kan de landbouw in Flevoland versterkt worden en de consument de smaak van Flevoland laten proeven.

Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland
De lancering is bekrachtigd tijdens een webinar, waarin alle deelnemers van de alliantie, bestaande uit: Flevofood, Gemeente Almere, Rabobank Almere, Horizon Flevoland, Voedsel Verbindt en provincie Flevoland, het startsein gaven. Nieuwe partijen zijn welkom om samen de marktomzet van voedselproducten uit de korte keten in 2024 te verdubbelen. Aanmelding via korteketen@flevoland.nl.

Floriade Expo 2022
De Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland, is een initiatief dat is ontstaan vanuit het kennis- en innovatieprogramma van Food Forum. Met dit programma levert de provincie een bijdrage aan de Floriade Expo 2022. De resultaten zijn tijdens de Expo te zien in Food Forum.

Bron: Provincie Flevoland

Publicatiedatum: