Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen, Greenfood Iberica

"Meer tekorten in perziken dan nectarines"

Tholen - Over het Europese zomerfruit is al veel gepraat en geschreven. Door de vorst is er Europees gezien minder productie dit jaar. De vraag is goed, met name vanuit de retail. "Hierdoor blijven de prijzen aardig  stabiel", vertelt Paul van Groningen van Green Food Iberica, dat de inkoop verzorgt van het Spaanse assortiment voor de Scandinavische moederorganisatie en daarnaast groenten en fruit door heel Spanje inkoopt voor andere afnemers in Noordwest-Europa.

Voorafgaand aan het seizoen bezocht de Nederlander in Spaanse dienst de steenfruittelers. "De verwachting was toen dat er dit jaar met name een tekort in nectarines zou zijn. Voor perziken was de verwachting dat er voldoende aanbod zou zijn. Nu merk ik echter meer tekorten in perziken dan in nectarines. Ook in abrikozen is het moeilijk om de juiste kwaliteiten te vinden. De kersen gaan daarentegen dit jaar juist beter dan vorig jaar. Het weer is, met enkele slechte dagen tussendoor, prima voor de kersen."

"Al met al is het een seizoen met uitdagingen, maar omdat wij met telers uit de diverse Spaanse regio's werken, krijgen we vooralsnog wel de volumes binnen die we nodig hebben", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
+34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es 
www.greenfoodiberica.es