Tholen - Over het Europese zomerfruit is al veel gepraat en geschreven. Door de vorst is er Europees gezien minder productie dit jaar. De vraag is goed, met name vanuit de retail. "Hierdoor blijven de prijzen aardig stabiel", vertelt Paul van Groningen van Green Food Iberica, dat de inkoop verzorgt van het Spaanse assortiment voor de Scandinavische moederorganisatie en daarnaast groenten en fruit door heel Spanje inkoopt voor andere afnemers in Noordwest-Europa.
Voorafgaand aan het seizoen bezocht de Nederlander in Spaanse dienst de steenfruittelers. "De verwachting was toen dat er dit jaar met name een tekort in nectarines zou zijn. Voor perziken was de verwachting dat er voldoende aanbod zou zijn. Nu merk ik echter meer tekorten in perziken dan in nectarines. Ook in abrikozen is het moeilijk om de juiste kwaliteiten te vinden. De kersen gaan daarentegen dit jaar juist beter dan vorig jaar. Het weer is, met enkele slechte dagen tussendoor, prima voor de kersen."
"Al met al is het een seizoen met uitdagingen, maar omdat wij met telers uit de diverse Spaanse regio's werken, krijgen we vooralsnog wel de volumes binnen die we nodig hebben", besluit Paul.
Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
+34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es