Albert Heijn breidt bezorggebied aanzienlijk uit in Nederland en België

In België groeit ‘Albert Heijn aan huis’ als kool. Vanaf deze week bezorgt de supermarkt ook boodschappen in Gent, Aalst, Leuven en de rand van Brussel. Daarmee komt de teller op 800.000 huishoudens te staan: een verdubbeling van het bezorggebied. Albert Heijn opende vorige week ook twee nieuwe winkels, in Vilvoorde en Merksem. Dat brengt het totaal op 63.

In juli 2020 ging de bezorgdienst ‘Albert Heijn aan huis’ van start met 85.000 huishoudens in Antwerpen. In een aantal stappen is het bezorggebied uitgebreid tot 400.000 huishoudens in de brede regio rond Antwerpen en Mechelen. Vandaag komen daar in een klap 400.000 huishoudens bij. Het Home Shop Center van Albert Heijn in Eindhoven verzorgt de bezorging in Vlaanderen en levert via twee hubs in Turnhout en Boom aan de klant.

In maart vierde Albert Heijn het 10-jarig jubileum in België met de opening van de zestigste winkel. Drie maanden later zijn het er 63. Later dit jaar openen nog meer nieuwe winkels de deuren, waaronder in oktober een eerste Albert Heijn XL van 4.000 m2 in Mechelen. Het is de bedoeling dat het aantal winkels in Vlaanderen snel groeit naar honderd, vertelde CEO Marit van Egmond tijdens het jubileum in maart.

Nederlandse uitbreidingen
Vanaf maandag 21 juni kunnen inwoners in plaatsen als Den Helder, Julianadorp, Callantsoog, Apeldoorn, Beekbergen en Voorthuizen boodschappen laten bezorgen via ah.nl of de Albert Heijn app. Bestellen kan vanaf donderdag 17 juni.

De uitbreiding van het bezorggebied in Nederland betreft bijna 150.000 huishoudens:

in de kop van Noord-Holland: Den Helder, Callantsoog, Julianadorp, Ursem, Wieringerwerf, Anna Paulowna, Winkel, Abbekerk, Schagen, Marken, Woude, Schermerhorn en Zuidermeer
op de Veluwe: Apeldoorn, Beekbergen, Voorthuizen, Otterloo, Hoenderloo, Doesburg, Joppe en Nederhemert-Zuid.

Bron: AH


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven