Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China importeert appelen om aan de vraag naar meer variëteit te voldoen

China, een van 's werelds grootste leveranciers en exporteurs van appelen, is verantwoordelijk voor meer dan 50% van het wereldwijde appelaanbod. De laatste jaren hebben de Chinese appelen het moeilijk op de binnenlandse markt en in het buitenland, omdat het totale Chinese appelareaal blijft toenemen. De opbrengst is buitensporig. Het marktaanbod overtreft al geruime tijd de vraag. En er is een gebrek aan diversiteit in de variëteiten die China teelt. Meer dan 60% van de in China geteelde appelen zijn rode Fuji-appelen uit het late seizoen. Aan de vraag van sommige consumenten naar andere appelvariëteiten kan gewoon niet worden voldaan. Terzelfder tijd heeft een groeiend aantal landen toestemming gekregen om appelen naar de Chinese markt te exporteren. Zij kunnen het gebrek aan diversiteit op de Chinese markt aanvullen.

Wang Ruilong van Shaanxi Jiafeng Vegetable and Fruit Trade: "De meeste Chinese appelen worden naar Zuidoost-Aziatische landen geëxporteerd, maar begin vorig jaar vormde de uitbraak van Covid-19 een belangrijk obstakel voor de appelexport. De pandemie had onder meer een belemmering van de bewegingsvrijheid van de werknemers, stijgende distributiekosten en een tekort aan transportcontainers tot gevolg. Een van de grootste problemen was de vertraging bij het terugbrengen van de containers die vastzaten in overzeese havens."

"Veel Chinese appelen zijn bestemd voor Zuidoost-Aziatische markten waar de prijzen laag zijn. De appelen die voor die markten worden geteeld, hebben weinig handelswaarde. Handelaren maken op deze markt alleen winst door de omvang van hun afzet. Als het transport van grote hoeveelheden appelen wordt verstoord, dan vertaalt zich dat onmiddellijk in een verlies."

De importappelen in China zijn voornamelijk afkomstig uit de VS, Nieuw-Zeeland en Chili. Het aantal Amerikaanse appelen is echter gedaald als gevolg van de recente handelsoorlog tussen China en de VS. Chinese importeurs hebben hun aandacht in plaats daarvan op Nieuw-Zeeland en Chili gericht. "De hoeveelheid importappelen op de Chinese markt groeit elk jaar. Dit bewijst het belang van productkwaliteit en productvariëteit. Het inkomen van veel Chinese consumenten stijgt en hun belangstelling voor gezond fruit van topkwaliteit wordt met de dag groter. Mensen beginnen meer aandacht te besteden aan de herkomst van hun importfruit en de bijzonderheden van verschillende rassen."

Voor meer informatie:
Wang Ruilong
Shaanxi Jiafeng Vegetables and Fruit Trade Co., Ltd.
+86 133 2450 6688 

Publicatiedatum: