Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumptie per hoofd van de bevolking toegenomen

Peruaanse asperge-organisatie hoopt op meer promoties voor asperges

De Peruvian Asparagus Importers Association (PAIA) heeft het rapport Fresh Asparagus Statistics, Category Trends and Demographics gepubliceerd. "We zijn blij te kunnen melden dat de aspergeconsumptie per hoofd van de bevolking is toegenomen," zegt Priscilla Lleras-Bush, uitvoerend directeur van PAIA. "Volgens de cijfers van de USDA/ERS is de gemiddelde consumptie van asperges in de VS gegroeid van 798 gr in 2018 en 2019 naar 830 gr per persoon in 2020."

De PAIA moedigt retailers aan om gebruik te maken van de groeiende belangstelling van consumenten voor asperges door deze gezonde, voedzame en veelzijdige groente vaker te promoten, zeker nu er sprake is van een jaarronde, consistente aanvoer. "Het is niet meer zoals vroeger," vervolgt Lleras-Bush. "De hogere aanvoer uit de belangrijkste teeltgebieden biedt retailers volop mogelijkheden voor aanbiedingen, zodat dit product niet alleen voorbehouden blijft aan fijnproevers, maar zich kan ontwikkelen tot een basisitem in het AGF-schap." 

PAIA-leden zoeken voortdurend naar manieren om klanten en de aspergemarkt te steunen en kwamen daarvoor in mei bijeen. "We bespraken de cijfers uit de sector en de mogelijkheden voor nieuwe strategieën om de sector toekomstbestendig te maken," aldus Jay Rodriguez van Crystal Valley Foods en mede-voorzitter van PAIA. 

In september van dit jaar zal PAIA haar 20-jarig jubileum vieren. "Deze organisatie heeft in al deze jaren een belangrijke rol vervuld voor de import en marketing van asperges," zegt Walter Yager van Alpine Fresh, die tevens mede-voorzitter is van PAIA. "We hebben nog zoveel potentieel om de afzet van asperges te verhogen. We zijn enthousiast over de toename van de consumptie per capita, met name gezien de onzekerheid als gevolg van de pandemie. Toch zou de consumptie per persoon nog veel hoger kunnen liggen dan 830 gr. PAIA verkent daarom mogelijkheden om samen te werken met de sector om asperges nog beter te promoten."

De organisatie zal zich in 2021 focussen op informatieverstrekking over de voordelen van asperges aan de vakpers, retailers en consumenten via artikelen, advertenties, directe communicatie en deelname aan vakbeurzen.

"We rekenen in 2021 op een groeiende consumptie van en vraag naar asperges," zegt Lleras-Bush. "Retailers en andere spelers binnen de sector kunnen op de hoogte blijven van onze activiteiten via onze website.”

Voor meer informatie: 
Priscilla Lleras-Bush
Peruvian Asparagus Importers Association
+1 817 793 3133
priscillaprestige@outlook.com 
www.peruvianasparagusimportersassociation.com 

Publicatiedatum: