Citrus Semi-annual

Marokkaanse citrusteelt profiteert van beter weer en aanhoudende regen

De Marokkaanse citrusteelt voor het verkoopseizoen 2020/21 heeft geprofiteerd van het verbeterde weer en de aanhoudende regen. De oogstramingen blijven echter ongewijzigd, aangezien er geen nieuwe officiƫle Marokkaanse productiegegevens zijn.

De Marokkaanse citrusexporteurs hebben te kampen met concurrentie uit Egypte, Turkije en Spanje. De exportcijfers voor seizoen 2020/21 voor sinaasappelen, citroenen en limes zijn naar beneden bijgesteld in reactie op de sterke binnenlandse verkoop. De handelscijfers voor mandarijnen en sinaasappelen in 2019/20 zijn bijgesteld op basis van definitieve gegevens van de Marokkaanse instanties.

De FAS-ramingen voor sinaasappelen, citroenen, mandarijnen en sinaasappelsap blijven ongewijzigd. Deze ramingen zijn gebaseerd op de ramingen van het ministerie van Landbouw, die sinds het laatste jaarverslag over citrus niet meer zijn bijgewerkt.

De sector maakt geen melding van belangrijke gebeurtenissen die een herziening van de ramingen op dit moment noodzakelijk zouden maken. De weersomstandigheden in Marokko zijn koel en nat gebleven, in contrast met de droogte en hittestress tijdens de laatste twee seizoenen, vooral tijdens de bloeiperiode.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven