Portugese Continente opent zijn eerste kassaloze winkel

Duitsland: Solide omzetgroei voor Edeka Nord
Edeka Nord heeft voor het boekjaar 2020 een groei van de geconsolideerde omzet met 13,9% j-o-j gerapporteerd tot € 3,5 mld. De geconsolideerde winst bedroeg € 34,0 mln. Het bedrijf schreef deze groei toe aan de sterke afzet in zijn groothandels- en vleesbewerkingsdivisies, gedreven door de pandemie. De onafhankelijke handelaars van Edeka Nord rapporteerden een like-for-like omzetstijging van 9,6%.
Bron: esmmagazine.com 

Eroski schetst strategisch plan voor komende 5 jaar
De Spaanse supermarktketen Eroski heeft tijdens de algemene vergadering van de retailer zijn strategisch plan voor de komende 5 jaar uiteengezet. Het plan omvat een investering van € 420 mln in het bedrijf, die zal worden gebruikt om 300 extra winkels te openen en het winkelnetwerk van de groep te transformeren.
Bron: esmmagazine.com 

Omzetgroei Tesco's VK vertraagt in laatste kwartaal
Tesco, de grootste Britse retailer, rapporteerde een sterke vertraging van de onderliggende omzetgroei in het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal, als gevolg van een moeilijke vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het land in de greep was van zijn eerste Covid-19-lockdown. De groep verklaarde dat de Britse like-for-like omzet, exclusief brandstof en btw-omzetbelasting, 0,5% steeg in de 13 weken tot 29 mei. Analisten verwachtten een daling van 1,0%. Wel een daling ten opzichte van de groei van 8,8% in het voorgaande kwartaal."
Bron: cnbc.com 

Portugal: Continente opent zijn eerste kassaloze winkel
De Portugese retailer Continente heeft meer dan € 1 mln geïnvesteerd in de opening van zijn eerste kassaloze winkel in Lissabon begin juni, zo melden de media. De winkel van Continente Labs ligt in het centrum van Lissabon, tegenover de Arco do Cego-tuin, een gebruikelijke ontmoetingsplaats voor jongeren, vooral universiteitsstudenten.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ford en Hermes verkennen chauffeurloze bezorging
Ford gaat samenwerken met de Britse bezorgspecialist Hermes aan een 'last mile delivery'-pilot om leveringen in de stad efficiënter en duurzamer te maken. Ford heeft een nieuw Self-Driving Vehicle Research Programme aangekondigd om bedrijven in Europa te helpen begrijpen hoe autonome voertuigen hun activiteiten ten goede kunnen komen.
Bron: just-auto.com 

Britse retailomzet daalt doordat consumenten meer uitgeven aan uit eten gaan
De Britse retailomzet is vorige maand onverwacht gedaald omdat de opheffing van de lockdownbeperkingen de consumenten ertoe aanzette in restaurants te gaan eten in plaats van in winkels te gaan winkelen, zo blijkt uit officiële gegevens. De retailomzet daalde tussen april en mei met 1,4%, aldus het Office for National Statistics.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Aldi opent zijn eerste buurtwinkel
Aldi Portugal heeft zijn eerste buurtwinkel geopend in Lissabon, in de wijk Picoas in de Portugese hoofdstad. De nieuwe winkel is gebaseerd op het stedelijke concept van nabijheid en gemak en biedt een "moderne en praktische winkel voor de dagelijkse boodschappen", aldus een verklaring van de Duitse retailer.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven