Enorme oogst verwacht van Barhi dadels

Het is bijna oogsttijd voor de Barhi dadels in India. Dankzij de gunstige weersomstandigheden verwacht een exporteur dit jaar een recordoogst. Aangezien de vraag nu al vrij groot is, wordt verwacht dat deze recordoogst tegen het einde van het seizoen volledig zal zijn geëxporteerd.

Volgens Himant Chavda, voorzitter van de Indiase exporteur Krish International, zal de oogst van hun Barhi dadels over iets meer dan een week beginnen. "Wij zijn teler en exporteur van verse Barhi dadels uit India. Onze huidige prognose is dat het seizoen vanaf 25 juni zal beginnen. Onze Barhi dadels worden geteeld in biologisch materiaal en we hebben goede hoop dat we dit jaar grotere hoeveelheden beschikbaar zullen hebben, dankzij de gunstige weersomstandigheden. Op dit moment zal alleen India beginnen met het oogsten van de Barhi dadels, terwijl andere landen later zullen beginnen. Dus als we inderdaad grotere hoeveelheden hebben is dat een win-winsituatie voor ons."

Het hebben van een overvloedige oogst is helemaal niet negatief, stelt Chavda. Hij verwacht dat het bedrijf in staat zal zijn om alle dadels te exporteren, aangezien kopers vooruitlopend op het seizoen bestellingen plaatsen. "We hebben er ook alle vertrouwen in dat we de extra hoeveelheden die dit seizoen worden geoogst zullen kunnen exporteren. De markt is stabiel en alle kopers zijn voorbereid op de distributie. Dit jaar hebben we pre-orders ontvangen, dus onze klanten staan te popelen om de Barhi dadels op hun markten te introduceren."

Chavda is van mening dat Barhi dadels populairder zijn geworden in de wereld; elke markt heeft nu zijn eigen specificatie-eisen: "De huidige vraag is erg goed, terwijl het seizoen nog niet eens begonnen is. We hoeven ons nu alleen nog maar te concentreren op het leveren van onze producten aan verschillende gebieden in de wereld. Ons team is enthousiast om aan alle eisen van de kopers te voldoen. Onze verse Barhi dadels hebben over de hele wereld bekendheid gekregen, vooral in Europa, Canada, de Golf en Aziatische landen. Ik denk dat consumenten het lekker vinden omdat de verse dadels zoet en knapperig zijn."

"Dit jaar zullen de prijzen aan de hogere kant blijven, net als vorig jaar. Dat komt vooral door minder beschikbaarheid van luchtvracht, waardoor er gewoon meer kosten zijn dan normaal. Onze kopers hebben de situatie echter aanvaard zoals ze is en handelaars over de hele wereld begrijpen de realiteit van de huidige markt. Dus ondanks deze hogere prijzen verwachten wij dat de export bevredigend zal zijn," besluit Chavda .

Voor meer informatie:
Himant Chavda
Krish International
+917 878 119 473
hemantchavda_1@yahoo.co.in 
www.barhidatesindia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven