Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorzitter Kees Wantenaar:

Bestuur gaat tijdens ALV GroentenFruit Huis in gesprek over corporate story en toekomst sector

Dinsdag 15 juni jl. hield GroentenFruit Huis haar online Algemene Ledenvergadering (ALV), gecombineerd met een talkshow vanuit de studio in Utrecht. Voorzitter Kees Wantenaar, die zijn laatste jaar als voorzitter inluidde, stond met presentator Monique Ooms stil bij het coronajaar, Brexit en het eerste GroentenFruit Huis-jubileum. Tevens werden vijf bestuursleden herkozen en ging het bestuur in gesprek met Monique over de corporate story voor de AGF-sector.

Directeur Richard Schouten blikte terug op een aantal hoogtepunten van 2020, zoals de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit', de cao, de HortiFootprint rekenmethode en
het afgelopen jaar gelanceerde Dashboard Marktinformatie waar marktinformatie vanuit diverse bronnen overzichtelijk wordt gepresenteerd voor de leden. Deze en andere hoogtepunten zijn terug te lezen in het jaarverslag 2020 van GroentenFruit Huis.

Algemeen directeur Janine Luten presenteerde de financiƫle jaarverslagen van Frugi Venta Vermogen en GroentenFruit Huis. Vijf bestuursleden waren aftredend en werden herkozen voor een nieuwe termijn van drie jaar: Jelte van Kammen (Harvest House), Fred van Heyningen (Nature's Pride), Jan Oosterom (Oxin Growers), Roland Gels (Levarht) en Jan van der Lans (Van der Lans International).



'Corporate story' is toegevoegde waarde voor de sector
Als laatste agendapunt voor de rondvraag introduceerde Janine Luten de eerste verhaallijn van de 'corporate story' voor de groente- en fruitsector. Janine: "Een verhaal over de toegevoegde waarde
van de sector en wat onze ambities zijn richting 2030. Het betreft ambities rondom de thema's Voedselveiligheid, Duurzaamheid, Sociaal, Markt & Economie en Gezondheid. De komende
maanden zal het eerste concept verder worden uitgewerkt."
Aansluitend ging Monique Ooms het gesprek aan met verschillende bestuursleden over de ambities. Zo sprak ze met Jelle Kuijper en Jan van der Lans over voedselveiligheid. De rode draad in dit gesprek was het belang van een goede voedselveiligheidscultuur binnen bedrijven en dat het waarborgen van voedselveiligheid een dynamisch proces is waarbij samenspel tussen overheid en sector van groot belang is. Jelte van Kammen en Roland Gels spraken hun ambitie uit op het gebied van duurzaamheid. In 2030 weet de consument welke inspanningen de sector doet op het gebied van duurzaamheid.

Europees denken
De groente- en fruitsector biedt veel werkgelegenheid in Nederland en tot ver over onze landsgrenzen heen. "Gezamenlijk hebben we als sector een verantwoordelijkheid," zegt GroentenFruit Huis. "Het gaat daarbij niet alleen om goed werkgeverschap in Europa, maar ook in de landen van waaruit we onze producten importeren." Dat maakten bestuursleden Fred van Heyningen en Kees de Kat duidelijk als het gaat om de sociale ambitie voor de groente- en fruitsector. "Het is de ambitie om in 2030 te boek te staan als de sector waar mensen graag willen werken." Sandra Bogaard, Erik Bongaerts en Jan Oosterom spraken over het thema markt & economie. Zij noemden het een mooie uitdaging om in Nederland en Europa, Europees te gaan denken in plaats van het denken in afzonderlijke lidstaten. "Daarbij moeten we goed duidelijk maken hoeveel werkgelegenheid de sector biedt." Jantine Star-Heemskerk en Gerard Pronk, sloten de rij met het thema gezondheid. "De rol van voeding en gezondheid blijft nog veel te veel onderbelicht. De ambitie voor 2030 is onder andere Samenwerking met zorgverzekeraars en het hebben van een minister van Gezondheid."

Veel enthousiasme
Daarmee kwam na anderhalf uur een eind aan een afwisselende online ALV. Het slotwoord was aan Kees Wantenaar: "We leven in een dynamische tijd. We hebben met elkaar een dynamische opdracht te vervullen en mogen trots zijn op onze sector. Als GroentenFruit Huis zijn we zeker trots op onze leden die dagelijks met veel enthousiasme aan het werk zijn."

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
+31 (0)79 368 11 13 
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl 

Publicatiedatum: