Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Geens, W. Jonckheere

“Zeer goede vraag naar limes en citroenen door openen horeca”

Tholen – Het mooie weer van de afgelopen weken helpt bij de verkoop van zomerfruit. “We hebben goed kunnen verkopen”, vertelt Cédric Geens van importbedrijf W. Jonckheere. “Echter, deze week voelen we dat het wat minder wordt. Je voelt het verlof eraan komen. Mensen hebben veel zin om op vakantie te gaan, maar ook klanten, die normaal niet in de zomer op vakantie gaan, besluiten na een druk Coronajaar om er ook tussenuit te gaan. Het zal een rustigere zomer worden dan vorig jaar toen bijna iedereen thuisbleef. De maand juli is spijtig genoeg het hoofdseizoen voor Spanje en de verlofperiode kan best wel wat moeilijkheden op gaan leveren voor de verkoop van Spaans product.”

“Momenteel zijn de beschikbare volumes Spaans steenfruit vrij matig. Dit is een gevolg van het weer in Spanje in de maand mei. Het was zeer wisselvallig, met hagel, regen en lage temperaturen. Hierdoor heeft het steenfruit en andere producten schade opgelopen, waardoor de beschikbare volumes beperkt zijn. Samen met de hoge vraag liggen de prijzen op een mooi niveau. Dit is nu aan het veranderen. De komende oogsten zijn kwalitatief beter, maar ook beter beschermd, waardoor er meer volumes aan zitten te komen. Het grotere aanbod zal wel wat druk op de prijzen gaan geven, zeker nu ook de vraag aan het dalen is”, legt Cédric uit.

Ook het meloenenseizoen is losgebarsten, maar volgens Geens loopt de verkoop wat achter. “De Ramadan is al even afgelopen en sinds het eind is het verbruik van meloenen gedaald. Er zijn momenteel te veel gele meloenen en watermeloenen op de markt. Hetzelfde geldt voor exoten, maar dat is vrij logisch. Avocado, ananas en mango hebben het wat moeilijk. Limes doen het daarentegen super goed. Sinds de horeca weer haar deuren heeft geopend is de vraag naar limes de lucht in gegaan. Dat geldt ook voor citroenen en persappelsienen. We zien dat we weer langzaam terug naar de normale marktsituaties gaan. Gelukkig maar.”

Voor meer informatie:
Cédric Geens
W. Jonckheere
+32(0)22 42 61 03
cgeens@wjonckheere.be