Kansen voor groenten en fruit uit Almería

Nieuwe dienst verbindt haven van Almería met Portsmouth en Zeebrugge

Komend najaar, wanneer het hoogseizoen weer aanbreekt voor de telers van groenten en fruit in Almería, start rederij Sealink Antwerpen met een nieuwe dienst die de haven van Almería zal verbinden met Portsmouth en Zeebrugge.

Voor deze korteafstandsverbinding worden twee schepen ingezet die tot 280 opleggers zonder chauffeur kunnen laden. De overgrote meerderheid van die trailers kan worden aangesloten voor transport met gecontroleerde temperatuur, zo meldde de vertegenwoordiger van de redersmaatschappij, Dirk Ghys, op de conferentie 'De korte vaart en het streven naar duurzaamheid van de haven van Almería'.

Het is de bedoeling van Sealink Antwerp dat het schip met bestemming Verenigd Koninkrijk op maandag om 22:00 uur uit Almería vertrekt en op donderdag in Portsmouth aanmeert, "om de markten van Londen en Manchester te kunnen bedienen", aldus Ghys. "De keuze voor Portsmouth is ingegeven door de kortere afstand tussen Zuid-Spanje en het Verenigd Koninkrijk, maar ook omwille van de vlotte aansluiting op het snelwegsysteem en daarenboven beschikt de haven over een professionele opslagruimte. De wegverbinding met Londen en Manchester is bovendien minder overbelast."

In het geval van Zeebrugge benadrukte Ghys de goede verbinding met het Europese achterland via het vervoer over de weg, binnenvaart en spoor. De dienst zal in Almería uitgebaat worden door J. Ronco & Cía, die als scheepsagent zal optreden, in de rest van Spanje door Seatrans Maritime en in Engeland en België door Sealink zelf.

Tijdens de conferentie werd de nadruk gelegd op de kansen die de korte vaart kan bieden aan de exporteurs van groenten en fruit uit Almería. "We werken inderdaad aan een verbinding om de groenten en fruit uit Almería binnen afzienbare tijd over zee naar de verschillende Europese markten te kunnen verzenden”, zei Jesús Caicedo, voorzitter van de havenautoriteit van Almería.

Het hoofd van de commerciële afdeling van de haveninstelling, José Antonio Cuesta, voegde daaraan toe: "We zijn een wekelijkse verbinding met het Verenigd Koninkrijk aan het bestuderen, maar ook een dienst op de Franse haven van Sète, die goed verbonden is met de rest van Europa".

Bron: elmercantil.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven