Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Italiaanse druiven neemt toe

De Europese vraag naar Siciliaanse druiven beginnen toe te nemen. “Elke week verschepen wij 60 pallets met Victoria en Black Magic, met een stijging van ongeveer 20% ten opzichte van twee weken geleden. Momenteel lijken de buitenlandse markten meer belangstelling te hebben voor de Italiaanse druif. Een aantal weken geleden was dat anders, omdat er veel druiven uit Zuid-Amerika en Egypte op de markt waren tegen een lage prijs", zegt Claudio D'Alba, algemeen directeur van de Plantis Group, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de afzet van Italiaanse groenten- en fruit buiten de landsgrenzen.

Victoria

“Wij verschepen druiven die vanuit het oogpunt van smaak en esthetiek uitzonderlijk zijn, met een uitstekend suikergehalte en trossen bestaande uit zeer grote druiven. Momenteel gebruiken wij de volgende soorten verpakkingen: 5 kg kartonnen of 7 kg houten verpakking. Onze klanten bevinden zich op het hele Europese continent en omvatten zowel de detailhandel als de algemene markten, maar het zijn vooral de Scandinavische landen en de Baltische staten, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Slowakije waar heel veel orders vandaan komen.”

Black Magic

“Aangezien de hoeveelheden en de kwaliteit van buitenlandse druiven afneemt, krijgen Europese detailhandelaars meer belangstelling voor de Italiaanse druiven. De consument koopt en bijgevolg vergroten de ketens hun voorraden. Wij hopen dat de tendens de komende weken positief zal blijven, wanneer er meer concurrentie op de markten zal zijn door de aanwezigheid van Griekse en Spaanse druiven, samen met de eerste Apulische druiven.” 

Voor meer informatie:
Claudio D'Alba
Plantis Group
Piazza Ebalia 7 
74123 Taranto - Italië
+39 99 452 1842
info@plantis.it 
www.plantis.it 

Publicatiedatum: