Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste waspeen is weer geoogst

De oranjekoorts laait op in Katwijk

Tholen - Een week later dan vorig jaar start het nieuwe waspeenseizoen bij Katwijk Waspeen. Fred van den Eijkel eigenaar van Katwijk Waspeen: "De kwaliteit is weer uitmuntend. De eerste waspenen zijn altijd nog wat mager, later in het jaar krijgen ze wat meer ‘vet’ en is de daardoor de opbrengst per vierkante meter ook een stuk hoger. Op dit moment ligt de prijs zo rond de €0,80 euro per kg, maar na juli/augustus zal de prijs dan wat gaan zakken. Het koude voorjaar zorgt er wel voor dat de waspeen langer goed blijft, hierdoor hadden we zelfs dit jaar wat overlap."

De, door Fred grappend, zogenoemde ‘Hollandse Nieuwe’ is alweer binnen, maar er is ook nog wat oudere waspeen. "Die overlap is sterk afhankelijk van het weer, met een warm voorjaar, blijft de waspeen minder lang goed en dat bemoeilijkt de teelt."

Katwijk Waspeen levert voornamelijk aan supermarkten in Nederland, maar nu landen in Europa langzamerhand weer opengaan groeit ook de afzet aan de horeca weer. "Sinds deze week lever ik ook aan Engelse horeca en binnenkort hoop ik het schoolfruit weer op te pakken", zegt Fred. “

Sinds vorig jaar zijn de leveranciers van Katwijk Waspeen en zijzelf PlanetProof gecertificeerd, een onafhankelijk keurmerk wat aangeeft dat een product duurzamer is geproduceerd en de productie in evenwicht is met de draagkracht van de aarde. 

Voor meer informatie:
Fred van den Eijkel
Katwijk Waspeen
Katwijkerbroek 95
2223 XN Katwijk
071-4014586
06-51388635
info@katwijkwaspeen.nl
www.katwijkwaspeen.nl