Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Marc Boyer, Boyer-Philibon:

"De afzet van Frans zomerfruit zal de komende dagen sneller verlopen"

De zomer komt eraan. Voor het Franse Boyer betekent dit dat het seizoen van Antilliaanse en Marokkaanse meloenen is afgelopen.  Jean-Marc Boyer, commercieel directeur, heeft het volste vertrouwen in het zomerseizoen. "De afgelopen weken was het vrij rustig op de zomerfruitmarkt, maar het wordt goed weer. Ik weet zeker dat de afzet hierdoor de komende dagen sneller zal verlopen." Boyer zet de verschillende producten eerst af in Spanje en daarna in Frankrijk. 

Na de meloen, het paradepaardje van het merk Philibon, is de kers een van de belangrijke zomerproducten die Boyer onder dit merk afzet. "Momenteel heeft de Franse markt nog steeds een tekort aan kersen, maar met de nieuwe rassen en het mooie weer beginnen de partijen langzaamaan toch binnen te komen. We zijn ook nu begonnen met de Spaanse en daarna de Franse kersen. Vervolgens verlengen we het seizoen met de Belgische kersen. We werken hiervoor met zeer goede partners."

"Dit jaar werden we geconfronteerd met een gat tussen het Marokkaanse seizoen, die eerder eindigde, en het Spaanse seizoen, dat achter op schema lag. We gingen hierdoor wat betreft de meloenen door 10 zeer gecompliceerde dagen. Op dit moment staat het Spaanse seizoen op het punt van beginnen. De eerste Franse partijen komen in week 24 aan en eind juni worden zelfs nog grotere partijen verwacht. Voor Boyer betekent eind juni ook de start van het pruimenseizoen."

Volgens Jean-Marc heeft het bedrijf zich kunnen aanpassen aan de situatie als gevolg van de gezondheidscrisis. “De coronacrisis heeft de consumptiegewoonten veranderd en de logistiek verstoord, maar we hebben oplossingen kunnen vinden waarmee we onze Antilliaanse, Réunionese en Marokkaanse producten toch naar de Franse markt kunnen vervoeren. In Spanje en Frankrijk is de situatie normaal."

Voor meer informatie: 
Jean-Marc Boyer 
Boyer 
Z.I. Borde-Rouge 
100 rue François Charmeux 
82200 Moissac 
Frankrijk
+33 (0)5 63 04 15 64 
jeanmarcboyer@philibon.com    
www.philibon.com   

Publicatiedatum: