Tomaten en komkommers haalden de lijst niet

Broccoli in de VS opnieuw uitgeroepen tot favoriete groente van 2021

Green Giant presenteerde onlangs de resultaten van haar jaarlijkse Favorite Veggie-enquête onder Amerikanen. Broccoli wist opnieuw de eerste plaats te bereiken, gevolgd door wortelen en maïs. Het merk ondervroeg 5.000 Amerikanen in de aanloop naar de landelijke 'Eat Your Vegetables'-dag (17 juni). 

 

Hoewel broccoli nog altijd dé favoriet blijft in de VS is de populariteit van maïs het afgelopen jaar wel gegroeid. Hieronder volgen de meest opvallende resultaten van de enquête: 

  • Broccoli blijft de smaakpapillen van Amerikanen bekoren. 100% van de ondervraagde consumenten die broccoli als favoriete groenten kozen, gaven aan dat dit te danken was aan de smaak van de groenten. 
  • Wortelen deden het het best aan de Westkust. Aan de Oostkust heeft broccoli de voorkeur. 
  • Maïs is aan een opmars bezig. In 2021 kwam maïs in zeven staten meer als favoriet uit de bus dan tijdens de enquête van 2020. Hoewel broccoli landelijk op nummer één staat, is maïs veruit favoriet onder Amerikanen in de leeftijdscategorie van 55 tot 72 jaar. 
  • Twee voormalige favorieten uit 2020, tomaat en komkommer, haalden de lijst in 2021 niet.
  • Broccoli is nog altijd favoriet maar verliest wel snel terrein. Tussen 2019 en 2021 is het aantal staten dat wortelen als favoriet koos met 500% gegroeid, terwijl het aantal staten dat broccoli op één zette met 23% daalde.

5.366 Amerikanen tussen de 18 en 72 jaar deden mee aan de enquête, die tussen 28 april en 11 mei 2021 werd gehouden. 

Voor meer informatie: GreenGiant.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven