Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met de nieuwste Cherryscan-technologie vermijden we onnodige claims"

In tegenstelling tot vorig jaar, toen een groot deel van de oogst verloren ging, is de Jerte-vallei, het belangrijkste Spaanse kersenteeltgebied, dit jaar bespaard gebleven van extreme weersomstandigheden. Ondertussen blijft de kersensector er investeren in het verbeteren van de efficiëntie van sorteer- en verpakkingsprocessen.

"Gelukkig zijn de vooruitzichten voor dit seizoen goed na de rampzalige oogst van vorig jaar. Door aanhoudende hagelbuien en stortregens haalden we toen amper iets meer dan een derde van de normale opbrengst binnen", zegt Fe Martínez, manager van Cerezas de Navaconcejo. "We denken een goed seizoen te kunnen draaien, met fruit van een goede kwaliteit en een opbrengst van meer dan 1,8 miljoen kilo. Voorlopig worden de verwachtingen alvast ingelost."

De coöperatie zet ongeveer 30% van haar kersen op de Spaanse markt af. De rest gaat naar de buitenlandse markten. Op dit moment, midden in het seizoen, verwerkt en verpakt het bedrijf uit de regio Extremadura tussen de 35.000 en 40.000 kilo per dag. Om dergelijke productievolumes in een korte tijdsspanne te kunnen beheren, beschikt Cerezas de Navaconcejo over Cherryscan, het nieuwste automatische sorteersysteem van Maf Roda. De coöperatie was in 2013 de eerste in de Jerte-vallei die dit automatische sorteersysteem van Maf Roda in gebruik nam.

"Dit seizoen hebben we weer een kwalitatieve en kwantitatieve sprong gemaakt door onze processen te verbeteren met het opsporen van zowel externe als interne defecten bij het fruit, naast de gebruikelijke sortering op grootte en kleur. Op die manier kunnen we ons product nog beter positioneren in de verschillende nationale en internationale markten", zegt Fe Martínez.

"Bovendien vermijden we onnodige claims, voldoen we beter aan de behoeften van onze klanten en halen we het maximum uit ons product. Dat stelt ons ook in staat onze telers een zo hoog mogelijke prijs te betalen voor hun oogst", voegt ze eraan toe. "We breiden onze dienstverlening aan onze telers ook telkens weer uit, bijvoorbeeld met de mogelijkheid van het handmatig sorteren van kersen die niet geschikt zijn voor het geautomatiseerde sorteerproces. Ook hiervoor heeft Maf Roda ons een handmatige sorteerlijn bezorgd", vertelt Fe Martínez.

Volgens de manager van deze coöperatie is het voor een groeiend bedrijf absoluut noodzakelijk om te beschikken over optische sorteerlijnen. "Het is essentieel om grote hoeveelheden fruit in een korte tijdsspanne te kunnen verwerken. De kers is immers een seizoensgebonden, delicaat en kort houdbaar product. Anderzijds helpt de optische sorteerlijn ons ook om passend in te kunnen spelen op de behoeften van onze klanten. Elke klant krijgt het type product dat hij vraagt. Denk daarbij aan verschillende soorten kwaliteiten, maten, kleur en houdbaarheid. Elke klant in elk land is anders."

Voor meer informatie:
Fe Martínez Sáiz
Sociedad Cooperativa del Campo (Cerezas de Navaconcejo)
Vega del Molino, nº 1
10613 Navaconcejo (Cáceres) - Spanje
+34 600 495 284
gerente@cerezasdenavaconcejo.es 
www.cerezasdenavaconcejo.es 

Maf Roda Agrobotic
Avda. de la Libertad 534
46600 Alzira (Valencia) - Spanje
+34 962403011
rodasale@mafroda.es 
www.maf-roda.com  

Publicatiedatum: