Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schaarste aan verpakkingsgrondstoffen stuwen prijzen tot recordhoogte

In de eerste maanden van de coronapandemie daalden de prijzen van de grondstoffen met 20-30% en nu, met het herstel, zijn de prijzen daarentegen duizelingwekkend gestegen, gezien de enorme moeilijkheden die de markten ondervinden om ze te kunnen kopen. Claudio Saviotti, commercieel directeur van Crown Italia, vertelt hierover. Hij gaat in op de moeilijkheden die de agrovoedingssector ondervindt bij het vinden van verpakkingen voor de levensmiddelen- en drankensector.

“Voor een land als Italië, dat geen grondstoffen produceert, is de moeilijke bevoorrading een ernstig probleem. In de afgelopen jaren hebben de Aziatische markten veel goederen geleverd aan de rest van de wereld. Met name China speelt in deze fase van herstel een belangrijke rol, omdat het land zich heeft voorgenomen zijn binnenlandse markt te beschermen door de uitvoer te beperken, met het oog op het aanleggen van de uitgeputte voorraden. De Chinezen hebben aan de handelaren meegedeeld dat de leveringscontracten in 2021 worden opgeschort, waardoor de uitvoer, die in feite nooit is stopgezet maar ongetwijfeld wel is verminderd, wordt ontmoedigd.”

“Meer in het algemeen is het duidelijk dat door de hervatting van de activiteiten in China, de Verenigde Staten en Europa de hele bevoorradingsketen van staal en blik is getroffen, mede als gevolg van de tweeledige conjunctuur: gebrek aan voorraden en een zeer grote vraag met prijzen die 50% hoger liggen dan vorig jaar.” 

Crown is een beursgenoteerde Amerikaanse multinational, een van de leiders op de internationale verpakkingsmarkt dankzij technologische innovaties zoals gemakkelijk te openen deksels, die nu op grote schaal worden gebruikt in de levensmiddelensector en in andere sectoren.

Crown's vlaggenschipproduct, het metalen blikje, verklaart ook het succes van Crown op het gebied van duurzaamheid, aangezien aluminium en staal optimale eigenschappen hebben. Ze kunnen volledig worden gerecycled en steeds opnieuw worden gebruikt om nieuwe producten te maken.

De moeilijkheden bij het vinden van materialen betreffen niet alleen de agro-voedingssector, maar alle sectoren die grondstoffen gebruiken zoals aardolie, koper, hout, aluminium, kobalt en ijzer.

“Hoewel wij niet kunnen verhullen dat de situatie zeer moeilijk is zijn wij toch in staat contracten met de klant na te komen. Wij zullen alle mogelijke leveringen evalueren die hoger zijn dan die waarvoor op dit moment contracten zijn gesloten. In ieder geval is het te hopen dat er iets zal veranderen aan de huidige situatie, aangezien wij noch over grondstoffen, noch over productiecapaciteit beschikken om te voldoen aan de buitengewone vraag”, concludeert Claudio Saviotti.

Publicatiedatum: