Tesco neemt 225 nieuwe chauffeurs aan voor thuisbezorgdienst in Ierland

Amazon riskeert boetes in het VK en de EU
De Britse Mededingingsautoriteit stelt een onderzoek naar Amazon in. Ondertussen dreigt de EU de internetreus met een forse boete. De Mededingings- en Marktautoriteit (CMA) zou graag een officieel onderzoek naar Amazon uitvoeren, zo bericht Charged Retail. Naar verluidt houdt de Britse Mededingingsautoriteit het Amerikaanse bedrijf al maanden nauwlettend in de gaten. 
Bron: retaildetail.eu 

Ierland: Tesco neemt 225 chauffeurs aan voor uitbreiding bezorgservice 
Tesco zal 225 nieuwe chauffeurs in Ierland aannemen, nu zij haar boodschappen-bezorgdienst in het land uitbreidt. De retailer laat weten dat de vraag enorm is toegenomen als gevolg van de Covid-19-pandemie. Na in 2020 11 nieuwe afhaalpunten (Click & Collect) te hebben geopend, breidt de retailketen haar bestaande vloot nu uit met 100 nieuwe bestelbussen.
Bron: breakingnews.ie 

Noorwegen: Coop belooft mondiale bestuursmodel te evalueren na kritiek 
Coop Noorwegen heeft plannen aangekondigd om de structuur van haar bestuursmodel te heroverwegen nadat er kritiek is geuit over het feit dat de leden onvoldoende vertegenwoordigd zijn op het hoogste niveau. Tore Tjomsland, bestuursvoorzitter van Coop Norge en algemeen directeur van Coop Øst, zei dat de retailgroep een 'comité' in het leven zal roepen om haar structuur te evalueren en mogelijke verbeterpunten in kaart te brengen. 
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury deelt vooruitgang nieuw plan
Een jaar na zijn benoeming als CEO zal Simon Roberts de implementatie van zijn nieuwe plan toelichten. Tijdens de IGD-briefing op 30 juni zal Roberts samen met zijn senior managementteam stakeholders een update geven over de handelsprioriteiten van de retailketen met aansluitend een live Q&A-sessie. 
Bron: kamcity.com 

IGD helpt sector bij nieuwe duurzame verpakkingsdoelstellingen
IGD heeft een groot aantal belanghebbenden bijeengebracht om een nieuwe, gezamenlijke doelstelling voor de sector te definiëren, waarbij de milieu-impact van verpakkingssystemen tegen 2030 moet zijn gehalveerd. Vorig jaar bracht IGD belanghebbenden uit de levensmiddelen-, consumentengoederen-, verpakkings- en afvalverwerkingssector samen om een werkgroep voor duurzame verpakkingen te vormen. De ambitie van deze werkgroep is relevant met het oog op toekomstige wetgeving en is een opstap naar gezamenlijke actie en verandering. 
Bron: igd.com 

Tesco bouwt internationale groothandelsactiviteiten af
Tesco is begonnen met het afbouwen van haar internationale groothandelsactiviteiten en is van plan deze medio volgend jaar geheel te beëindigen, zo bericht Retail Week. Ondanks dat de divisie in 2020 goede resultaten opleverde, kwam Tesco tot dit besluit na 'grondige evaluatie van het groeipotentieel'. De divisie exporteert de huismerken van Tesco naar zo'n 20 partners wereldwijd, op markten zoals Australië, Saoedi-Arabië en Europa. Ashwin Prasad van Tesco: "Het was een lastig besluit maar we zijn ervan overtuigd dat het het juiste was. We zullen onze partners steunen gedurende de komende transitieperiode."
Bron: retailanalysis.igd.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven