Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hollandse asperge: van vollegrond tot supermarkt

Het aspergeseizoen is in volle gang. Er gaat heel wat aan vooraf voordat de consument kan genieten van het ‘witte goud’. Hoe ziet het proces eruit van het telen van de asperges in de vollegrond tot verkoop in de supermarkt? Presentator Kevin Brouwer van het programma Helden van Nu bedankt de aspergetelers van Nederland.

De lekkerste asperges van Brabant
Kevin brengt een bezoek aan aspergeteler Walter Gubbels van Gubbels Asperges in Helvoirt. In gesprek met Walter en productmanager Rob van der Weele van The Greenery krijgt hij een kijkje achter de schermen van de aspergeteelt. Deze aspergeteler won al drie keer de prijs voor lekkerste asperges van Brabant. “Daar doe je het voor, om topkwaliteit te telen”, vertelt Walter trots.

Wensen van de consument
Rob: “Wij hebben dagelijks contact met onze klanten over de verkoop, over de prijzen en zij horen vanuit de winkels wat de consument graag wil. Geschilde asperges zijn nu bijvoorbeeld erg in trek. En dat stem ik weer af met telers zoals Walter.” De komende weken zijn de asperges nog volop verkrijgbaar!

Meer weten?
Een herhaling van het programma De Helden van Nu wordt uitgezonden op 19 juni om 11:00 uur bij SBS6.

Publicatiedatum: