Seizoen Petrelli vijgen van start

In Apulië, in de gebieden Molfetta, Terlizzi en Ruvo di Puglia, staat het vijgenseizoen op het punt te beginnen. Met een week vertraging worden de eerste vruchten van het Petrelli ras geoogst en vanaf 14 juni gaat het seizoen officieel van start. De komende dagen wordt ook de zwarte Domenico Tauro geoogst en deze is bestemd voor de export.

Vijgen van het Petrelli ras (foto verstrekt door Michelangelo De Chirico)

“Ondanks dat de Petrelli vijgen niet al te groot zijn, is de kwaliteit beter dan vorig jaar. Er is minder regen gevallen en het fruit is veel lekkerder. De hoeveelheden zijn echter kleiner dan vorig seizoen als gevolg van extreme temperatuurschommelingen in het vroege voorjaar”, zegt Michelangelo De Chirico, commercieel directeur van het gelijknamige bedrijf in Molfetta (Bari).

Volgens De Chirico (rechts op foto) zouden de vooruitzichten goed moeten zijn. “Wij ontvangen reeds vele aanvragen en de prijs voor de teler zou zich moeten stabiliseren op €1,00 à €1,10 per kilo. Als je rekent dat een kilo kersen tegenwoordig voor veel minder wordt verkocht en meer arbeid en productiekosten vergt, mogen we niet klagen.”

“Op maandag 14 juni 2021 beginnen we met het verzenden van de eerste Petrelli vijgen, bestemd voor de Italiaanse markt. Dankzij de samenwerking met Fruttital zullen onze vijgen straks in de schappen van de supermarkten te vinden zijn.”

“Wat de Petrelli betreft, wordt geen buitensporige oogst verwacht en de kalibers zouden kleiner moeten zijn, als gevolg van de temperatuursveranderingen die zich hebben voorgedaan. Door de langere houdbaarheid kunnen wij echter al enkele jaren buitenlandse markten bereiken. Duitsland is ons referentieland, het land waarnaar wij het meest exporteren, gezien de aanwezigheid van vele landgenoten en ook een sterke Turkse gemeenschap die de vijg goed kent. Wij zijn ook aanwezig in Frankrijk, Tsjechië en Denemarken.”

Hoewel de Spaanse vijgen als eerste op de Europese markten zijn gepositioneerd, vormt het geen sterke concurrentie voor de Italiaanse. “Onze vijg is superieur in smaak en uiterlijk”, aldus De Chirico.

Petrelli vijgen in verpakkingen van 500 gram (foto verstrekt door Michelangelo De Chirico)

“Voor de binnenlandse markt verwerken wij de vijgen in kartonnen dozen van 30x40. Voor de buitenlandse markt hebben wij zowel kartonnen dozen van 30x40 en ook gesloten bakjes van 500 gram.” 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven