Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veelbelovend Siciliaans druivenseizoen

“Het ziet ernaar uit dat 2021 een uitzonderlijk jaar wordt voor de vroege druiven. We vertrouwen erop dat het ons terug kan brengen naar de pracht van 2018: een van de beste seizoenen van de afgelopen jaren”, zegt Gianni Raniolo, voorzitter van het Consortium voor de bescherming van de druiven van Mazzarrone Igp.

Giovanni Raniolo

Het enthousiasme wordt gevoed door de vroege eerste oogst, die rond 12 mei plaatsvond, de goede kwaliteit ervan en de grote wens om weer terug te keren naar het normale leven van voor de coronacrisis.

“De uitzonderlijke vroegheid van dit jaar heeft ervoor gezorgd dat het productievenster groter is geworden, wat een groot voordeel is voor het hele betrokken gebied. Door de opmars van de Egyptische druiven en de vertraging van de Apulische, bevinden de Siciliaanse druiven zich dit jaar in een commercieel sterke positie, die we in jaren niet meer hebben gezien. Deze trend is ook een stuwende kracht voor pitloze druiven, waarnaar dit jaar vanuit de hele wereld veel vraag is.”

“De tendens voor zowel onze witte druiven, van het ras Victoria, als onze zwarte druiven, van het ras Black Magic, is uitstekend. Tot nu toe hebben de handelaren vooral melding gemaakt van contacten met vertrouwde afnemers in de gespecialiseerde sector, terwijl de onderhandelingen met de detailhandel later zullen beginnen.”

Intussen ziet de teelt van de Italia-druif, de koningin van de Italiaanse druiven, er onberispelijk uit. “De Italia-druif vertegenwoordigt ons sterke punt en onze identiteit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het seizoen ook op middellange termijn de gehoopte resultaten zal opleveren, want de kwaliteitsvoorwaarden zijn aanwezig.”

“Hoewel vroege druiven altijd een intercontinentale markt hebben gehad, wordt het Italia ras voornamelijk gewaardeerd in Frankrijk en Italië zelf. Toch merken we dat de consumenten in Oost-Europa, vooral in Polen, de typische en onnavolgbare smaak van de rijpe Italia-druif, de laatste jaren meer zijn gaan waarderen”, besluit Raniolo.

Voor meer informatie:
Giovanni Raniolo 
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola
di Mazzarrone Igp
+39 335 1033575
info@uvadimazzarroneigp.it
www.uvadimazzarroneigp.it

Publicatiedatum: