McCain Foods implementeert innovatieve technologie waarmee dagelijks 100.000 liter water kan worden bespaard

McCain Foods heeft als onderdeel van een renovatie van haar fabriek in het Australische Smithton een gepatenteerde, baanbrekende technologie geïnstalleerd in de vorm van een Pulsed Electric Field (PEF)-generator. De gepatenteerde technologie werd vorig jaar voor het eerst in deze regio toegepast in een fabriek van McCain in het Nieuw-Zeelandse Timaru. 

Met de PEF-generator hoopt McCain meer met minder te produceren, aangezien het € 1,2 mln kostende project erop is gericht om aardappelen te onderwerpen aan een pulserend elektrisch veld in plaats van ze te stomen, waarmee de fabriek haar energie- en waterverbruik fors kan verminderen. 

Dit jaar werd het waterverbruik in de fabriek met ruim 100.000 liter per dag gereduceerd. Daarnaast zal het PEF-systeem jaarlijks een CO2-besparing van ongeveer 276 ton opleveren en het energieverbruik met 33.000 gigajoule verlagen dankzij de hogere efficiëntie en lagere verspilling.  

Voorheen maakte McCain gebruik van stoom, die voornamelijk door het stoken van hout werd gegeneerd, om de producten voor te bewerken. Het pulserende elektrische veld zorgt er tevens voor dat de aardappelen minder olie absorberen tijdens de verwerking.
Het systeem is ook compacter dan de oude preheaters en is ruimtebesparend in de fabriek. 

In Smithton worden zeven dagen per week 24 uur per dag aardappelen verwerkt tot een verscheidenheid aan diepgevroren producten voor de Australische consumentenmarkt. Gordon Gillies, manager van McCain Foods Smithton, legt uit dat de nieuwe technologie een essentieel onderdeel vormt van de groeistrategie van het bedrijf en bijdraagt aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van McCain. 

"We zijn blij dat we deze baanbrekende technologie hebben kunnen implementeren vanwege haar goede prestaties en milieuvoordelen. Hiermee zullen we een nieuwe standaard in onze sector zetten in ons steven naar verduurzaming. Deze technologie zal bijdragen aan McCains doelstelling om de CO2-uitstoot van haar fabrieken tegen 2030 met 50% te reduceren," aldus Gillies. 

Voor meer informatie: 
Marnie McGuigan
+61 448 917 645
mmcguigan@porternovelli.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven